“Tien tot twintig ton afval minder opgehaald tijdens Aalst Carnaval”

© lds

De reinigingsdiensten van de stad Aalst hebben na de carnavalsdriedaagse 110 tot 120 ton afval opgehaald. Dat is tien tot twintig ton minder dan vorig jaar.

Tekst en foto’s Leen De Smedt

Wie gistermiddag over de Grote Markt van Aalst wandelde, kon amper nog sporen van carnaval zien. De geur hing nog in de lucht maar de straten en pleinen zagen er piekfijn uit. Het resultaat van noest werk van de reinigingsdiensten. “Ondanks de zware dagen is de opkuis op woensdag heel goed en supervlot verlopen”, zegt Guy Van de Voorde van de reinigingsdienst.

Dit jaar namen de schoonmaakploegen voor het eerst deel als officiële groep in de stoet, met als naam De Koisploeg. Wat gaf dat? “Het respect van de carnavalisten en de bezoekers was ongelofelijk”, zegt Van de Voorde. “We hadden nooit gedacht dat het zo'n impact zou hebben. Ja, we zijn enorm verrast. Zondag liepen we als laatste in de stoet en het applaus dat we kregen aan het Keizersplein, de Zonnestraat, de Houtmarkt, de Pontstraat en de Markt: ik denk dat de renners van de Ronde zoveel nog niet krijgen (lacht).”

“Vorig jaar haalden we 130 ton vuil op, nu zal dat tussen de 110 en de 120 liggen. Een echte verklaring is er niet voor, want vorig jaar is de maandagstoet zelfs niet uitgereden. De inspanningen van onze kant om onze charmante stad proper te houden, hebben mogelijk een sensibiliserend effect gehad”, aldus van de Voorde.

“Onze diensten hebben schitterend werk geleverd”, besluit schepen van Openbare Werken en meter van De Koisploeg, Ann Van de Steen (SD&P). “Het is ons menens dat we in Aalst naar een duurzamer carnavalsfeest willen gaan, daar heeft iedereen voordeel bij.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen