Ursula Von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie.
Volledig scherm
Ursula Von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie. © EPA

EU reserveert 500 miljoen euro voor humanitaire hulp Oekraïne

De Europese Commissie trekt 500 miljoen euro uit voor humanitaire steun aan Oekraïne. Het geld is bedoeld om de nood van burgers te verzachten en vluchtelingen te verzorgen, zei voorzitter Ursula von der Leyen tijdens een speciale zitting in het Europees Parlement.

9 reacties

  • Dirk Vandemoortele

    2 jaar geleden
    Wat een bende dwaze oorlogsstokers dat Europees parlement,santies die wie zal raken? Poetin of de man in de straat die totaal niet achter deze oorlog staat. Enige terughoudenheid,voorzichtigheid is de enige weg tot onderhandelen en akkoorden. Ja Mevrouw de toekomst van ons continent staat op het spel en ik heb de indruk dat jij en jou Europees nest een grote Europese oorlog wenst aan het jennen te bepalen.Ieder dier bijt wanneer het gejent wordt.
  • Eddy DESMET

    2 jaar geleden
    Ik stel me de vraag : "Hoe zouden jullie reageren, indien jullie in de schoenen van de Oekraïners stonden ?" Waarschijnlijk zouden jullie elke hulp van buitenaf toejuichen en hopen dat er zoveel mogelijk hulp komt. Voor de rest vind ik elke commentaar overbodig. Je hebt er trouwens geen nood aan. Het komt er nu op aan zoveel mogelijk mensenlevens te sparen. Voor Poetin is een mensenleven niks waard. Die man leeft als een automaat, zonder scrupules, zonder geweten. Nada.
  • Rudi Pieters

    2 jaar geleden
    De domste uitspraak komt van ursula toch
  • mark germanus

    2 jaar geleden
    Hadden ze (Nato en de US) van in het begin gewoon gezegd dat Ukraine geen lid zal worden, dan had die oorlog misschien voorkomen kunnen worden. Nu is het te laat, Putin zijn geduld is op en dreigt zijn nukes te gebruiken. En tante nonneke Van der Leyden gaat er dan nog wat olie op het vuur gooien. tja was een vriendin van Merkel he, de Bundeswehr zag haar liever weg, dus heeft ze een goed jobke gekregen. Dat is het niveau van de EU politiekers, nul komma nul.
  • Melina Locorotondo

    2 jaar geleden
    Waar blijven die al dat geld halen? Wil ook wel zo een toverspreuk