Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad en Benny Andersson van ABBA.
Volledig scherm
PREMIUM
Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad en Benny Andersson van ABBA. © AP

Samen 1,7 miljard waard, maar privéleven van ABBA was bijzonder woelig: “Als je lang genoeg drinkt, verlies je dingen”

CelebritiesDé comeback van 2021? Die stond zonder twijfel op naam van de Zweedse popsensatie ABBA. Bijna vier decennia na hun split lieten Agnetha Fältskog (71), Anni-Frid Lyngstad (76), Björn Ulvaeus (76) en Benny Andersson (75) een volledig nieuwe plaat los op de wereld, met groot succes overigens. Hun muzikale triomfen staan echter in schril contrast met het woelige privéleven van het viertal. Zo maakte Björn onlangs bekend dat er na 41 jaar een einde komt aan z'n huwelijk. En ook de andere leden kregen al wat te verduren - van een hardnekkige stalker en pleinvrees tot een zware verslaving. “Er was een periode waarin de muziek stilviel. Zowel in mezelf als om mij heen.”

15 reacties

  • Jean-Marie Gijsen

    2 jaar geleden
    Die muziek wordt tegenwoordig veel te weinig gedraaid. Niet alleen van ABBA, maar van alle toppers uit die jaren. Dat was nog muziek, nu is het lawaai op een enkeling na.
  • Jean Schepens

    2 jaar geleden
    met de muzikale duo's Lennon/McCartney ; Jagger/Richards én Ulvaes/Anderson zijn de eerste 3 ereplaatsen zeker en vast ingenomen ! ... NONKELJEAN
  • Jo Van den Breen

    2 jaar geleden
    Ondanks hun enorme succes en rijkdom zijn het eenvoudige mensen gebleven met geluk en tegenslagen, vooral Frida heeft het hard moeten verduren, dochter verongelukt in het verkeer, man verloren aan kanker, . .Bjorn schrijft de testen, al vanaf de eerste beluistering van de nieuwe Voyage, dacht ik reeds, dat er iets niet juist was, te veel teksten met loofbetuigingen aan mijn ex-vrouw, Don’t Shut Me Down, I can be that woman, Keep an eye on Dan., zou hij dan toch heimwee hebben naar zijn ex(en ) ?
  • Dirk adriaense

    2 jaar geleden
    Wat een groep.. prachtige muziek voor een breed publiek . Zelf de jeugd van nu vind dat leuk ..
  • Debbie De Bruyn

    2 jaar geleden
    Zalige muziek. En ouder worden we allemaal.