©  Belga

Vader van uitbaatster crèche 't Sloeberhuisje blijft in cel

De vader van de uitbaatster van de crèche 't Sloeberhuisje in de Gentse deelgemeente Mariakerke, waar een meisje van zes maanden oud levensgevaarlijk gewond geraakte en later in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleed, blijft in de cel. De man tekende geen beroep aan tegen zijn verwijzing naar de gevangenis, bevestigt zijn advocaat dinsdagmiddag.

Bron: BELGA

Het meisje van zes maanden overleed op vrijdag 18 februari aan de verwondingen die ze opliep in het kinderdagverblijf. Het UZ Gent had donderdagochtend 17 februari het parket ingelicht dat een baby een ernstig hersentrauma had opgelopen in onduidelijke omstandigheden. Het meisje was een dag eerder naar de spoeddienst van het ziekenhuis gebracht, na een oproep vanuit het kinderdagverblijf in Mariakerke. 

Het Oost-Vlaamse parket had een wetsdokter aangesteld en de onderzoeksrechter liet de crèche verzegelen. Er vond een uitgebreid onderzoek plaats en drie verantwoordelijken werden opgepakt. Het ging om de uitbaatster D.V., haar vader R.V. en een medewerkster. De medewerkster mocht van de onderzoeksrechter beschikken omdat ze niets met de feiten te maken zou hebben. De uitbaatster werd vrijgelaten onder voorwaarden, maar ze werd in verdenking gesteld voor onopzettelijke doding. 

De vader van de uitbaatster, die in de crèche "Opa Sloeber" werd genoemd, werd aangehouden voor opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg, zonder het oogmerk om te doden. De raadkamer bevestigde vorige week de aanhouding, waardoor de man een maand langer in de cel blijft. 

Charlotte Demaitre, de advocaat van de man, tekende geen beroep aan tegen de beslissing, anders was de man dinsdag voor de Kamer van Inbeschuldigingstelling verschenen. "Gelet op de beginfase van het onderzoek hebben wij beslist geen beroep aan te tekenen", aldus de advocate.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer