In september namen boeren deel aan een fakkeltocht nadat een wolvenfamilie enkele koeien en pony's had gedood.
Volledig scherm
PREMIUM
In september namen boeren deel aan een fakkeltocht nadat een wolvenfamilie enkele koeien en pony's had gedood. © Photo News

Oudsbergen is diervriendelijkste gemeente (maar wolf mag oprotten)

De Limburgse gemeente Oudsbergen heeft het diervriendelijkste bestuur van Vlaanderen: dat heeft dierenwelzijnsorganisatie GAIA berekend op basis van een enquête met 60 vragen. In Oudsbergen werd vorig jaar een fakkeltocht georganiseerd tegen de wolvenaanwezigheid in de gemeente. ‘Rot op wolf!” stond op pamfletten, niet de meest diervriendelijke slogan. GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch en burgemeester Marco Goossens leggen uit hoe het nu precies zit.

5 reacties

  • Jean Donny

    2 jaar geleden
    De wolf een prachtig dier maar hoort niet thuis in een dicht bewoonde wereld ! De absurditeit errond mag stilaan stoppen, iedereen moet zich niet met zijn dieren opsluiten om het even leefbaar te houden !
  • Coen Geurts

    2 jaar geleden
    Wat heeft dat beest nu voor nu in België?? niks, nul, nul, alleen maar vernieling en mensen op kosten jagen .
  • Ronny Cypers

    2 jaar geleden
    Zet een betere omheining en laat de wolven met rust. Lang leve de wolf. Prachtig dier.
  • eric meers

    2 jaar geleden
    Wolf heeft geen meerwaarde in ons dichtbevolkt land , dat ze er 200jaar geleden al waren kan goed zijn maar toen waren er ook 8 miljoen minder mensen . Men kan maar moeilijk iedere boerderij en tuin wolfproof gaan maken en miljoenen dieren en mensen achter tralies doen leven om een hand vol wolven zich vrij te laten verplaatsen
  • Geert Bancken

    2 jaar geleden
    Groot gelijk, wat zou het volgende zijn dat ze willen uitzetten?
  1. ▶ Mogelijk eerste sterfgevallen door eten van vlees van ‘zombieherten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?
    PREMIUM
    HLN legt uit

    ▶ Mogelijk eerste sterfgeval­len door eten van vlees van ‘zombieher­ten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?

    In de Verenigde Staten zijn twee jagers gestorven nadat ze vlees hadden gegeten dat vermoedelijk afkomstig was van zogenaamde ‘zombieherten’. Het zou dus mogelijk om de eerste overdracht ooit kunnen gaan van de dodelijke ziekte naar mensen. Dat melden onderzoekers van de Universiteit van Texas via een nieuwe publicatie in het wetenschappelijke tijdschrift Neurology. Maar wat staat er precies in hun wetenschappelijke publicatie? Waaraan lijden die ‘zombieherten’? En wat is het gevaar voor ons? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters beantwoordt vijf vragen in deze HLN legt uit podcast.