Ouders van verdwenen Natacha keren terug uit Peru: “Zetten de zoektocht vanuit België verder”

Een maand nadat de Belgische Natacha de Crombrugghe (28) tijdens een vakantie in Peru verdween, hopen haar ouders haar nog steeds terug te vinden. Dat meldt L’Avenir op basis van een persbericht van de ouders.

Maandagavond keerden Eric en Sabine de Crombrugghe terug uit Peru nadat ze daar een tijd doorbrachten om hun dochter terug te vinden. “Het land heeft een maximum aan krachten gemobiliseerd om Natacha terug te vinden: berggidsen, experts, politieagenten, vrijwilligers, lokale en gerechtelijke autoriteiten”, schrijven de ouders. “Wij werden - en worden - ter plaatse begeleid door de Belgische ambassadeur, de consul en de honorair consul in Ariquipa, die tot dusver uitstekend werk hebben verricht.”

De ouders van Natacha besloten samen met twee speurders van de federale politie en een lid van de Cel Vermiste Personen terug te keren naar ons land. “Wij dragen het nu met vertrouwen over (...)”, en het is dan ook vanuit België dat “wij onze strijd zullen voortzetten om onze dierbare Natacha terug te vinden.”

Ze laten weten dat het onderzoek vanaf nu gerichter zal verlopen, maar dat alle hypotheses open blijven. De ouders hebben nog steeds vertrouwen in de zoektocht: “Wij blijven hopen dat Natacha wordt gevonden en wij willen iedereen bedanken die zich voor haar heeft ingezet. We moedigen hen aan de zoektocht meer dan ooit voort te zetten.”

Natacha kwam op 23 januari aan in het dorpje Cabanaconde en zou daarna alleen op trektocht door de Colca-vallei vertrokken zijn. Daarna werd er niets meer van haar vernomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer