camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

podcast verantwoordelijkheid

Wanneer stapt een minister maar beter op?

Nog maar net was de beroering rond de behandeling van senioren in enkele woonzorgcentra gaan liggen of er sterft een kind in een crèche waarover heel wat klachten van ouders bekend waren, waarover meerdere negatieve inspectieverslagen geschreven waren. In het parlement werden dan ook scherpe vragen gesteld aan de bevoegde minister, Wouter Beke. Inclusief vragen over zijn persoonlijke verantwoordelijkheid.

woensdag 2 maart 2022 om 0.00 uur

Wouter Beke.  rr

 

Louis Tobback nam ontslag toen een uitgewezen asielzoekster omkwam door hardhandig optreden van de politie. Johan Vande Lanotte en Stefaan De Clerck namen ontslag toen Marc Dutroux kon ontsnappen. Joke Schauvliege toen ze onwaarheden had verkocht in een toespraak. En Annemie Turtelboom toen haar naam een synoniem werd van een nieuwe belasting.

Maar er bestaan evenveel voorbeelden van ministers die ondanks geknoei in hun bevoegdheidsdomein gewoon bleven zitten. Wanneer is een minister verantwoordelijk voor het falen van zijn administratie? Wanneer houdt een minister beter de eer aan zichzelf?

Voor de beste luisterervaring en meer podcasts:download gratis onze podcast-app.

VRAGEN, OPMERKINGEN OF SUGGESTIES?podcast@standaard.be

CREDITS Journalist Bart Brinckman | Presentatie Alexander Lippeveld | Redactie Fien Dillen, Sofie Steenhaut | Eindredactie Bart Dobbelaere | Audioproductie en Muziek Brecht Plasschaert | Chef Podcast Bart Dobbelaere

OVER DEZE PODCAST In DS Vandaag zoomt een journalist van De Standaard elke weekdag in op een actuele kwestie.

Binnenland
Buitenland
Cultuur en media
Biz
Opinies
Sport