Jean Janssens naast Ben Segers bij de opening van het JEF festival in Kinepolis Antwerpen
Volledig scherm
Jean Janssens naast Ben Segers bij de opening van het JEF festival in Kinepolis Antwerpen © Faye Wolfs

‘Lisa’-acteur Jean Janssens spreekt over non-binair zijn: “Mensen hebben hokjes nodig”

Showbizz‘Lisa’-acteur Jean Janssens (22) vertelt over hun identiteit, en wat het betekent om non-binair te zijn. “Mensen hebben hokjes nodig”, klinkt het. “Anders snappen ze het niet.” 

4 reacties

  • Sandra Vanuytsel

    2 jaar geleden
    Mensen hebben geen hokjes nodig. Mensen hebben wél behoefte aan duidelijkheid. Je kunt van de rest van de wereld niet verwachten dat die rekening houdt met of zich aanpast aan jouw persoonlijke voorkeuren en verzuchtingen. Want daar draait het om: IK ben non-binair, vegan, heb een niet-witte huidskleur, een volger van deze of gene strekking of geloof en JIJ moet daar maar rekening mee houden. En als je dat niet doet, begrijp je mij niet, ben je tegen mij, ben je een boze witte mens enzovoort.
  • MYRTHE PASS

    2 jaar geleden
    De natuur bepaalt of je een jongen of een meisje, een man of een vrouw bent. Meer is het niet! Non-binair is een modewoord, een rage. Of gaat men nu, nu er geen verschil meer is in sexe de vrouwelijke kandidaten op de werkvloer voor hetzelfde werk ook gelijkwaardig uitbetalen zoals bij de mannelijke kandidaten?
  • Danny Mertens

    2 jaar geleden
    Blijkbaar zijn we in een tijd beland waar chromosomen niks meer betekenen. Er bestaan maar twee geslachten, geen non-bi-etc idiotieën. Het is XX of XY, niks daartussen.
  • sam sys

    2 jaar geleden
    Is non-binair dan geen hokje?