© GVB

© GVB

thumbnail: null
thumbnail: null

Brandweer vindt 400 wietplanten bij kelderbrand in Lommel

De brandweer van Lommel heeft maandagmiddag 400 cannabisplanten ontdekt. Dat gebeurde nadat ze een oproep hadden gekregen van een brand in een achterbouw op de Gestelsedijk, dicht tegen de Nederlands-Belgische grens.

ppn, gvb

Buurtbewoners zagen om 10.30 uur een rookpluim. Die steeg op vanaf de achterbouw van een huis. De hulpdiensten werden verwittigd. Toen de brandweer van Lommel op zoek ging naar de oorzaak van de rook kwamen ze bij een professioneel uitgeruste cannabisplantage uit. Die stond in de kelder van het gebouw. Met de installatie moet iets mis zijn gelopen waardoor er vuur ontstond.

De politie van Lommel stelde onmiddellijk een onderzoek in. Voor het ruimen van het kweekmateriaal en de 400 plantjes namen ze contact op met de civiele bescherming. Zij kwamen later op de dag alles ontmantelen en de wiet vernietigen.

Buurtbewoners kijken alvast verrast op van de vondst. “Het echtpaar woont er al jaren. Ze zijn van Nederlandse komaf. Mensen van tussen de 40 en 50 jaar. Het zijn doodbrave mensen. Wat hun job is, kunnen we niet zeggen. We vermoeden dat hij een vrachtwagenchauffeur is. Voor problemen zorgden ze echter nooit.”

Of de mensen ook verantwoordelijk zijn voor de cannabisteelt is nog niet bekend. De politie van Lommel voerde gisteren nog altijd een onderzoek naar de daders. Ze arresteerden nog niemand.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer