© rr

Biden gaat pijnlijk in de fout tijdens State of the Union: “Poetin zal nooit hart en ziel van Iraanse volk winnen”

De Amerikaanse president Joe Biden wijdde dinsdag enkele minuten van zijn belangrijke State of the Union aan het conflict in Oekraïne en loofde de “moed en vastberadenheid” van het Oekraïense volk. Maar toen Biden zei dat Poetin “nooit hun hart en ziel zou winnen”, versprak hij zich en vermeldde “het Iraanse volk”.

Bron: Forbes, Daily Telegraph, Newsweek

LEES OOK. Straffe taal naar Poetin, applaus van Republikeinen en speciale gast naast de first lady: dit viel op in Joe Bidens ‘State of the Union’

Dat levert hem opnieuw veel kritiek op. Republikeinen lieten hun ongenoegen op Twitter blijken en stellen zich opnieuw vragen bij de mentale scherpte van Biden, die zich in het verleden wel al meer vergiste. Zo tweette Amber Smith - een voormalige medewerker van het Pentagon toen Donald Trump nog president was - dat ze de speech afzette na de blunder. Conservatief spreker en auteur Ann Coulter stuurde de sarcastische tweet “dat is een opluchting” de wereld in na de verspreking van Biden.

LEES OOK. President Biden haalt uit naar Poetin in State of the Union: “Hij is meer geïsoleerd dan ooit”

(Lees verder onder de tweets)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Maar ook vicepresident Kamala Harris merkte het foutje op en schuifelde even ongemakkelijk in haar stoel toen de president de foute woorden uitsprak.

LEES OOK. Steven Seagal doet wenkbrauwen fronsen met pro-Russische uitspraken

LEES OOK. President Zelenski beschuldigt Rusland in nieuwe videoboodschap: “Ze willen Oekraïne en zijn geschiedenis uitwissen”

(pjv)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER