Kamaan kinderhotel

Nieuw kinderhotel opent in Lebbeke: "Voor ouders die ’s nachts werken of eens bloemetjes willen buiten zetten"

In Lebbeke opent een kinderhotel. Ouders die bijvoorbeeld ’s nachts moeten werken, of eens op stap willen gaan, kunnen hun kinderen daar laten overnachten.

Vanaf vrijdag heeft Lebbeke een kinderhotel. Kamaan heet het, en het zorgt voor nachtopvang voor kinderen tot 12 jaar. De kinderen kunnen er op vrijdag- en zaterdagnacht blijven slapen. "Voorlopig houden we het bij die 2 dagen", zegt Aileen Tirez van het kinderhotel. "Ik sta zelf nog in het kleuteronderwijs, dus ik moet in de week gaan werken op school."

Het idee voor een kinderhotel ontstond enkele jaren geleden al, toen Aileen haar huis kocht. De woning is een vroeger missiehuis, een klooster waar missiezusters verbleven. "Het is een vrij groot huis", zegt Aileen. "We wilden er al lang iets mee doen, en aangezien er hier in de regio nog geen kinderhotel was, hebben wij beslist er één te openen. "

De biechtstoel in de slaapzaal kunnen ze gebruiken voor poppenkast of verstoppertje
Aileen Tirez, kinderhotel Kamaan

Vaste formule

"We werken met een vaste formule", gaat Aileen verder. "De kinderen arriveren ’s avonds rond 19u, of een uurtje vroeger als ze hier nog willen eten. En ‘s morgens kunnen de ouders rond 9u opnieuw om hun kinderen komen. Het kost 45 euro voor 1 nacht. Maar vanaf het tweede kind krijgt een gezin telkens 10 euro korting."

Janneke Maan

De naam van het kinderhotel heeft voor Aileen trouwens een speciale betekenis. "Kamaan was 1 van mijn eerste woordjes als peuter. Ik gebruikte het als ik Janneke Maan bedoelde, het mannetje in de maan." 

Meest gelezen