Ook basketbalspeelster Emma Meesseman is vertrokken uit Rusland

Basketbalspeelster Emma Meesseman uit Ieper is vertrokken uit Rusland. Meesseman speelt bij de Russische ploeg Ekaterinburg, maar nu Rusland in oorlog is met Oekraïne ziet ze het niet zitten om daar te blijven. 

Belgian Cat Emma Meesseman is vanmorgen vanuit Rusland vertrokken naar België. Ze speelt in de Russische competitie bij de club Ekaterinburg. Maar ze vindt het te gevaarlijk geworden in Rusland. Samen met andere buitenlandse basketspeelsters en in overleg met de ploeg is ze vanmorgen vertrokken. Het is nog niet duidelijk welke gevolgen haar vertrek heeft voor haar contract met Ekaterinburg. De Russische competitie zou hoe dan ook blijven verder spelen.

Ook Julie Vanloo keert terug

De andere West-Vlaamse Belgian Cat, Julie Vanloo uit Deerlijk, die ook voor een Russische ploeg speelt, zal morgen uit Rusland vertrekken. Zij speelt vanavond haar voorlopig laatste wedstrijd bij Krasnojarsk.

Ook de Belgian Cats Hind Ben Abdelkader uit Brussel en Kyara Linskens uit Bredene spelen in Rusland. Van hen is niet bekend of en hoelang ze nog in Rusland blijven.

Meest gelezen