De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov.
Volledig scherm
De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov. © AP

Tweede ronde gesprekken voor donderdag gepland, zegt Russische onderhandelaar

Een Oekraïense delegatie wordt morgen verwacht in Wit-Rusland voor de tweede ronde van de Russisch-Oekraïense vredesgesprekken. Dat heeft Russische onderhandelaar Vladimir Medinski gezegd. Er zou onder meer gesproken worden over een staakt-het-vuren, aldus de Rus.

7 reacties

  • Katia Mistianes

    2 jaar geleden
    Ik zie dat zowel pr Zelensky als pr Poetin beiden uitstekende acteurs zijn. Dat dit een schaakspel wordt, is duidelijk. Oosterse redeneringen zijn niet te volgen voor westerlingen. De Russen zijn altijd al de beste schakers geweest: misschien best zoveel mogelijk gerust laten. Het zou wel eens kunnen dat pr Poetin berouw krijgt en zegt: "OK, deze invasie was erover, we stoppen 'het spel' en trekken ons terug."
  • Dirk Van Brussel

    2 jaar geleden
    Het einde van deze oorlog zal zeer waarschijnlijk het begin van een nog gevaarlijkere oorlog worden, een alles of niets guerrilla oorlog. Ik vrees voor de Russen dat ze dan dag en nacht op hun hoede zullen moeten zijn. De Oekraïners zijn nu in het bezit van gevaarlijk oorlogstuig dat heel gemakkelijk mee te nemen is. Deze oorlog zal een pirus overwinning voor de rus zijn.
  • Ivan Willems

    2 jaar geleden
    Ik weet en voel dat deze gast niet te vertrouwen is. Geen enkele hooggeplaatste Rus is te vertrouwen. Laten we maar allemaal stilaan bidden dat de deligatie uit Oekraïne op hun hoede zal zijn. Hetzelfde gevoel had ik begin 2020 bij Corona dat het lang ging duren. Iedereen verklaarde de zot in mij en velen hier op de commentaren. We gaan niet zeveren, ik hoop en weet dat dit het einde van Putin gaat zijn, samen met zijn trawanten.
  • Toran Korshnah

    2 jaar geleden
    Ja, goed idee. Zend de onderhandelingen wereldwijd uit!
  • Marc Vinck

    2 jaar geleden
    Met wat voor eisen, Donbass en Loehansk inlijven? Of gaan die gewoon zeggen: we stoppen er mee en trekken ons terug, no way.