Twitteraccount van Jan Jambon dag lang gehackt

Het Twitteraccount van minister-president Jan Jambon (N-VA) werd een dag lang gehackt. De (re)tweets die in die tijd via het account werden verstuurd, zaaiden onder meer twijfel over coronavaccins.

Dario Van Fleteren

Nee, het CST is niet snel afgeschaft door de minister-president. Jambon heeft zichzelf ook niet ‘Jeanneke Heps’ genoemd in zijn bio. Onderstaande tweet mag dan misschien met het account van Jan Jambon zijn gestuurd, het is niet Jambon zelf die hem de wereld instuurde. Dat was het werk van een hacker die het account van Jambon heeft gestolen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Opvallend: de hacker retweette een lijst met ‘bijwerkingen van het coronavaccin’. Daarbij klinkt het dat er een heleboel dodelijke bijwerkingen van het vaccin nooit gemeld zouden zijn. ‘Ze wisten het’, beweert het account.

Intussen heeft Jambon de controle over zijn account terug. Het is nog niet bekend wie achter de feiten zit, maar er is wel al een klacht ingediend bij de politie. ‘We gaan nu alles in het werk stellen dat dit zich niet kan herhalen’, klinkt het op het kabinet-Jambon.