Roman Abramovich.
Volledig scherm
Roman Abramovich. © Photo News

Roman Abramovich verkoopt Chelsea en doneert alle opbrengsten aan de oorlogsslachtoffers in Oekraïne

Premier LeagueHet einde van Romans rijk in Londen nadert. ‘s Werelds bekendste oligarch Roman Abramovich (55) wil voetbalclub Chelsea FC verkopen. Indirect gevolg van de invasie van Rusland in Oekraïne. Zou het hem wat te heet zijn geworden onder de voeten?

66 reacties

  • Bart Engelen

    2 jaar geleden
    Wat een hypocrisie. Met welk recht willen landen bezittingen aanslaan? Heeft Tony Blair alles moeten verkopen toen hij loog over massa-vernietigingswapens en Irak hielp verwoesten? Israel pleegt al jaren een genocide in Palestina, de VS zijn ondertussen al elk land binnengevallen en moordden zelfs een hele Indianenbevolking uit. De echte Evil empires zijn de VS, Israel en het UK. Niet Rusland.
  • Paulus de Mos

    2 jaar geleden
    Met het wegvallen van de Russische maffia miljardairs is er wel een groot deel van de potentiële kopersgroep weggevallen voor een protserige voetbalclub die alleen uitgebaat kan worden als de eigenaar er jaarlijks een paar honderd miljoen bij stort Misschien dat er ergens nog een Arabische sjeik rondhuppelt die zijn vriendjes de ogen uit wil steken met Champions league voetbal?
  • lambert eggers

    2 jaar geleden
    Op een zeker ogenblik heb je zoveel geld dat een beetje meer geen belang meer heeft, maar dan telt alleen de macht die je je hiermee verwerft. Maar wanneer je geld begint te verdampen raak je in paniek. Gewoon elke cent afpakken...
  • Marnix Malone

    2 jaar geleden
    Hier is aandelen verkopen met voorkennisstrafbaar dacht ik. In de UK dus niet...
  • Dirk De Strooper

    2 jaar geleden
    Alles gewoon afpakken, hoe denk je dat hij zijn geld heeft bij elkaar gekregen. Door het af te pakken van een ander met de hulp van zijn grote baas in Rusland.