Een vernield appartementsgebouw na bombardementen op de stad Irpin. In deze tweede fase van de oorlog zal het Russische leger de Oekraïense bevolking nog minder ontzien, verwacht militair expert Roger Housen.
Volledig scherm
Een vernield appartementsgebouw na bombardementen op de stad Irpin. In deze tweede fase van de oorlog zal het Russische leger de Oekraïense bevolking nog minder ontzien, verwacht militair expert Roger Housen. © REUTERS/VTM NIEUWS

Wat zijn de Russen nog van plan? Ex-kolonel Housen: “Ze zullen nog meer en grover geweld gebruiken, maar conflict zal niet uitbreiden over grenzen van Oekraïne”

Een week na de Russische invasie in Oekraïne blijven de Russen verschillende steden aanvallen, en daarbij maken ze gebruik van steeds heviger geweld. Wat zijn de Russen van plan in Kiev? En hoelang kunnen ze deze oorlog nog volhouden? Gewezen kolonel van het Belgische leger en kenner van van de Russische strijdmacht Roger Housen beantwoordde deze en andere kijkersvragen over de oorlog in Oekraïne in de studio van VTM Nieuws.