Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © Getty Images

Stookolie, brandstof en gas nooit zo duur: “Zo betaalt Europa de oorlog”

Met een oorlog in Europa worden we dezer dagen werkelijk met recordprijzen om de oren geslagen. De maximumprijs voor stookolie doorbreekt vandaag voor het eerst de 1 euro-grens, aan de pomp wordt de 2 euro literprijs onafwendbaar. Moeten we met een ongezien piekende groothandelsprijs voor gas opnieuw het ergste voor de energiefactuur vrezen? En o ja, ook het tarwe voor ons dagelijkse brood was nog nooit zo duurder. Zicht op verbetering is er niet meteen. “Dit is de manier waarop Europa de oorlog betaalt.”

191 reacties

  • Danny Van Roy

    2 jaar geleden
    Waarom word er nooit gesproken over de CNG prijzen zijn deze bestuurders dan geen Belgen ik Ondergetekende ben zelf een CNG rijder en ik vind het schamelijk dat wij in verschillende Media kanalen in de kou blijven staan daar dit nogthans een groene wagen is en deze Brandstof prijzen nooit of te nimmer door geven worden Jullie journalisten zouden daar toch ook eens aandacht mogen aan schenken en zou voor de duizende CNG rijders een wel gekomen informatie zijn denk daar in het vervolg eens aan ook
  • Henri Demeer

    2 jaar geleden
    Europa betaalt juist niets , de "heren " zitten met hun riante lonen en dagvergoedingen lekker te lunchen en dineren in Straatsburg om er naar blablabla te luisteren terwijl ze eigenlijk spelletjes spelen op hun gsm .
  • Peggy Heeren

    2 jaar geleden
    zo gaan de russen ons platleggen : afsnijden van energie ,stroom, en olie . hij bzal het embargo voelen , maar wij zeker ..
  • Raoul Rouma

    2 jaar geleden
    Wij burgers betalen deze oorlog. Even op een rijtje vb. op 1liter benzine is 17% btw, accijns 35%, marge 8%, productie 40%. Dus wie zijn hier de slokkoppen?
  • Jacky Leman

    2 jaar geleden
    Oorlog in Europa? Oekraïne is geen Europees land en dus ook geen NAVO-land. Tis ginder al tientallen jaren miserie. En nu komen bleiten… En hier zijn alle overheden schijnheiligen. Dit is de waarheid en niets anders.