BEKIJK - Dashcam filmt inslag raket op woonhuizen, 46 baby's geboren in materniteitsbunker

De oorlog in Oekraïne gaat ondertussen de achtste dag in. Ook vandaag zien we weer beelden van zware schade veroorzaakt door de gevechten in het land. Hieronder verzamelen we de geverifieerde beelden die alle kanten van de oorlog in Oekraïne belichten.

Er zouden 33 burgers omgekomen zijn na de inslag van een Russische raket In een woonwijk in Tsjernihiv.

Videospeler inladen...

Rusland heeft de aanval ingezet op de kerncentrale van Zaporozje in Energodar aan de Dnjepr-rivier. In de omgeving van de kerncentrale is een grote rookpluim te zien.

Videospeler inladen...

In een woonwijk in Tsjernihiv slaat een Russische raket in op enkele woonhuizen. De inslag van de raket werd vastgelegd op de dashcam van een voorbijrijdende wagen. Na de inslag lopen mensen in paniek weg.

Videospeler inladen...

In een materniteitsbunker in datzelfde Tsjernihiv werden de afgelopen week 46 baby's geboren. En dit terwijl de gevechten er volop woeden, zoals ook in bovenstaande video te zien is. De vrouwen zijn niet bang, maar wel ongerust over de toekomst van hun kind.

Videospeler inladen...

Een oorlogsgebied, zo kan je de straten in Buchansky bij Kiev en Charkov het best omschrijven. De straten in beide steden zijn bezaaid met puin, veroorzaakt door ingeslagen kruisraketten.

Videospeler inladen...

De Amerikaanse CBS-journalist Charlie D'Agata was verslag aan het uitbrengen over de oorlog in Oekraïne, toen achter hem die oorlog plots heel dichtbij kwam. Hij duikt weg terwijl de nachtelijke hemel wordt verlicht door explosies.

Videospeler inladen...

In de getroffen Oekraïense gebieden gebruikt de bevolking metrostations om te schuilen voor bombardementen en beschietingen. Hier zitten tientallen mensen, waaronder kinderen, bij elkaar. Ze wachten bang af wat komen zal.

Videospeler inladen...

Meest gelezen