Plopsaland schenkt cadeaupakket ter waarde van 1.500 euro aan 9 mensen die urenlang vast zaten op achtbaan

Pretpark Plopsaland geeft cadeaus ter waarde van 1.500 euro aan de negen mensen die eind vorige maand urenlang vastzaten in de attractie ‘The Ride To Happiness’. “We hopen dat ze door het pakket alsnog een goed gevoel overhouden aan hun bezoek aan ons pretpark”, zegt marketingmanager Sebastien Momerency aan Het Laatste Nieuws.

Wouter van Biezen

Op 19 februari rond 17.30u kwamen negen mensen (rechtop) vast te zitten op 32 meter hoogte in ‘The Ride to Happiness by Tomorrowland’ in Plopsaland. Urenlang trotseerden ze gure regen en wind. De slechte weersomstandigheden bemoeilijkten de reddingsactie. Het duurde uiteindelijk meer dan 7 uur vooraleer de inzittenden konden worden bevrijd uit hun benarde situatie.

Omstreeks 20 uur waren kettingzagen te horen om ruimte te creëren voor de reddingsoperatie. Veertig minuten later was een gele kraan zichtbaar naast het karretje van de attractie.

Pas om 21.50u werden de eerste twee personen dan toch op de begane grond gebracht. Ze werden meteen geholpen door de medische diensten ter plaatse. Daarna werden de andere inzittenden naar beneden gebracht. Het zou tot 23.30u duren om iedereen veilig beneden te krijgen.

Compensatie

Nu komt het attractiepark met een compensatie. “Die mensen vroegen geen schadevergoeding, maar we wilden hen wel iets schenken zodat ze alsnog een goed gevoel overhouden aan hun pretparkbezoek”, zegt Sebastien Momerency. “Wat er allemaal concreet in het pakket zit, verklap ik niet zodat het een verrassing blijft want die mensen hebben het nog niet ontvangen”, klinkt het.

“Het gaat om waardebonnen voor onze Plopsaparken en het hotel en merchandising van The Ride en Tomorrowland. Tomorrowland, die partner is van The Ride, belooft een unieke beleving op hun festival voor de negen mensen. Tijdens de interventie van 19 februari stonden er zeven vrienden van de verschillende slachtoffers op de grond. Ook hen geven we een attentie”, aldus Momerency.

LEES OOK. Tristan (17) zat urenlang op attractie in Plopsaland, in regen en wind: “Tijd vloog voorbij”

 ©  jhm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER