© pdr

Vrijwilligers gezocht die tuintje willen delen met vluchteling

Berchemnaars met groene vingers kunnen zich opgeven voor een nieuw moestuinproject van Posthof. “We zijn op zoek naar vrijwilligers die een tuintje willen delen met een erkende vluchteling.” Zo kan die laatste zijn of haar Nederlands bijschaven.

elien van wynsberghe

Als mensen een gemeenschappelijke interesse delen, is de stap veel kleiner om een gesprek aan te knopen. Met die insteek start Buurtwerk Posthof vzw een buddyproject op. Vrijwilligers uit de buurt kunnen van april tot en met september een moestuintje delen met een vluchteling. “Zo willen we deze mensen integreren in de buurt”, zegt Bram Van Hove, verantwoordelijk voor Stadsakker, het moestuinproject van de organisatie. “We willen nieuwkomers de kans geven om ook buiten de klasomgeving Nederlands te leren. Als mensen samen tuinieren, doen ze dat omdat ze het beiden leuk vinden. Dan krijg je een ander soort conversatie.”

Op drie verschillende locaties zal Posthof moestuintjes gereedmaken: in het Villegaspark, aan bibliotheek De Poort en in de Belpairestraat. “In totaal is er plek voor zo’n twintig duo’s. Dit project moet echt een wisselwerking teweegbrengen. De nieuwkomers kunnen hun taal bijschaven. De vrijwilligers krijgen dan weer de kans om nieuwe tuintechnieken te leren. Want heel veel landen kennen een uitgebreide tuinierscultuur waar best wat van op te steken valt.”

Posthof organiseert donderdag 9 maart van 20 tot 22u een infosessie in de Patriottenstraat 62. Inschrijven of info: bram@posthofvzw.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER