Duitse herder (themabeeld). © Vanessa Grossemy

Baasje laat hond achter aan bouwwerf zonder eten of drinken

Merksem -

De Antwerpse politie heeft woensdagavond laat een achtergelaten hond gered aan een bouwwerf in Merksem. De Duitse herder was er door zijn baasje vastgemaakt met een leiband en schijnbaar achtergelaten. De hond had geen eten of drinken en blafte onophoudelijk.

jtp

De politie werd ’s avonds laat verwittigd door een alerte passant. Een ploeg ging meteen ter plekke naar de Carrettestraat in Merksem. “Toen het interventieteam ter plaatse kwam, zagen de inspecteurs dat de Duitse herder onbeschut in het donker achtergelaten werd en dat bij buitentemperaturen niet ver van het vriespunt”, vertelt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

Het dier blafte onophoudelijk. “Er was geen drinken en eten voorzien en ondanks de lange leiband was er maar een beperkte bewegingsvrijheid”, zegt de politie, die aanwijzingen had dat het dier er al meerdere uren was achtergelaten. “Het dier was ook niet voor het eerst in die omstandigheden vastgemaakt”, aldus Bruyns. De technische dienst van de politie nam de hond mee naar een opvangplaats, waar het de nodige zorgen kreeg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER