© KH

Weer meteen betalen bij druggebruik op Pukkelpop

Tijdens Pukkelpop - van 17 tot en met 20 augustus - worden er opnieuw drugscontroles uitgevoerd met onmiddellijke inning van boetes. Toen die aanpak vorig jaar werd ingevoerd, draaide het lik-op-stukbeleid in de soep omdat de betaalterminal niet werkte. Dit jaar werd alles uitgetest op drie andere festivals en het systeem staat nu op punt, volgens procureur Guido Vermeiren. De aanpak met onmiddellijke inning wordt nog uitgebreid.

Geert Houben

“We hebben geleerd uit onze fouten”, zegt procureur Vermeiren. “Nu hebben we ervaring opgebouwd met drugscontroles op Daydream in Lommel, Extrema Outdoor in Houthalen-Helchteren en Rock Herk in Herk-de-Stad.” Daarbij werden er in totaal 210 personen met drugs betrapt.

Volgens procureur Vermeiren wordt het lik-op-stukbeleid dit jaar nog uitgebreid naar andere evenementen, onder meer in de regio Sint-Truiden en het Maasland. Het systeem is ook niet beperkt tot festivals en evenementen. Vermeiren: “We hebben het dit jaar al toegepast bij winkeldiefstallen en verboden wapendracht.”

Lees hier alles over de geplande drugscontroles op Pukkelpop.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer