Hevige brand vernielt oude Engelse fabriek waar verschillende bekende series werden opgenomen

In het Engelse Keighley, in West Yorkshire, is donderdag brand uitgebroken in een oude fabriek. De hevige brand gaat gepaard met gitzwarte rookpluimen. Niemand zou gewond geraakt zijn. Meer dan honderd brandweerlui zijn ter plaatse om het vuur te bestrijden. De Dalton Mills-fabriek is een gekende filmlocatie waar series zoals Peaky Blinders of Downton Abbey werden opgenomen.

De grote brand in het centrum van Keighley brak iets voor de middag uit. De brandweer ging meteen met man en macht ter plaatse om de grote inferno in de Dalton Mills-fabriek te bestrijden. Volgens de BBC kwamen twintig autopompen en meer dan 100 brandweerlui ter plaatse. Niemand zou gewond geraakt zijn bij de brand.

De brand ging gepaard met een dikke, zwarte rookpluim. Aan buurtbewoners werd dan ook gevraagd ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie uit te schakelen. Wat de brand heeft veroorzaakt, is nog niet duidelijk. West Yorkshire Fire and Rescue Service liet weten aan BBC dat de vloer en het dak van het gebouw helemaal zijn ingestort.

De gebluste Dalton Mills fabriek ©  West Yorkshire Fire and Rescue Service

De fabriek werd gebouwd in 1869 en was ooit de grootste textielfabriek in Yorkshire waar meer dan 2.000 personen werkten. De laatste jaren streken verschillende filmcrews neer in het Victoriaanse gebouw om gekende series als Peaky Blinders, Downton Abbey of The Great Train Robbery op te nemen. Ook in 2011 brak er brand uit in de fabriek, vermoedelijk toen koperdieven er hun slag probeerden slaan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER