Aleksander Ceferin.
Volledig scherm
Aleksander Ceferin. © AP

UEFA-voorzitter Ceferin begrijpt niet dat drie clubs nog steeds een Super League willen oprichten: “Het is totale onzin”

VoetbalUEFA-voorzitter Aleksander Ceferin hekelt de “totale onzin” van de Super League, die nog steeds wordt gepromoot door drie clubs. Volgens hem leven de voorzitters van Real Madrid, Juventus en Barcelona in “een parallelle wereld”.

6 reacties

  • Ganzo Diallo

    2 jaar geleden
    Inderdaad net als uw confédération cup
  • Koen Breems

    2 jaar geleden
    Het ware niet zo slecht om een soort NBA of NFL voor het Europese voetbal op te richten Een EFL (EuropeanFootballLeague) zou het qua kijkcijfers niet slecht doen MAAR zet er dan ook alle financiële voorwaarden in die de sportiviteit ten goede komen dwz een uitgave-plafond voor spelerslonen per ploeg Grote en minder grote ploegen krijgen evenveel geld uit tv-rechten Geen beker-voetbal , geen landstitel en niet deelnemen aan eender welk ander Europees ploegtornooi
  • Ronny Cypers

    2 jaar geleden
    Doe dan wat je gezegd hebt. Sluit die ploegen uit de CL of EL. Of durf je niet.
  • Jan Van Ruyskensvelde

    2 jaar geleden
    Laat die clubs dat gerust doen. En elke speler die de overstap maakt van eufa naar de super league start op een basis transferbedrag van 500M euro. Probleem lost zichzelf wel op.
  • René Van Halen

    2 jaar geleden
    Nu blijft er waarschijnlijk veel te veel hangen bij de UEFA. De topclubs dromen van een soort NBA voor het voetbal. De Super League wordt waarschijnlijk de enige manier om te overleven. In de Champions' League zit momenteel nog te veel mindere ploegen en dat is niet goed voor de kijkers.