© HBVL

Dode en minstens vier gewonden na ongevallen door spookrijder op E313

Beringen -

Op de E313 in Beringen gebeurde vrijdag in de vroege ochtend een dodelijk verkeersongeval. De crash werd veroorzaakt door een spookrijder. Er zouden zeker vier gewonden zijn, van wie twee in kritieke toestand verkeren. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse en ze sloten de snelweg volledig af in de richting van Hasselt. Sinds 9 uur is de weg weer vrij.

ppn

Het ongeval gebeurde rond 5 uur. De oorzaak van de crash was een spookrijder die op de rijstroken van de E313 naar Hasselt vanuit de verkeerde kant kwam aangereden. Ter hoogte van Beringen ging dat helemaal mis. “Ik zag hoe een chauffeur met Poolse nummerplaten aan hoge snelheid kwam aangereden”, vertelt getuige Kristof Costermans.

“De spookrijder heeft eerst een vrachtwagen geraakt en heeft daarna een auto geramd alvorens zelf te crashen. Zelf ben ik met mijn auto en aanhangwagen nog kunnen uitwijken.”

De jeep en aanhangwagen van Kristof kantelden en kwamen op hun zij terecht, maar Kristof en zijn kinderen bleven ongedeerd.

De snelweg werd in de richting van Hasselt volledig afgesloten. ©  tp

Het gaat om twee zware crashes op zo’n 500 meter van elkaar. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Behalve twee teams van de brandweer werden ook meerdere ambulances en de mug-arts gealarmeerd. Meerdere slachtoffers moesten uit het wrak bevrijd worden.

Volgens de eerste informatie liet één man het leven. Hij zou samen met een vrouw in een auto hebben gezeten die door de spookrijder werd aangereden. Het vrouwelijke slachtoffer werd naar het ziekenhuis overgebracht en verkeerde in levensgevaar. Ook de spookrijder werd levend uit zijn voertuig gehaald. De automobilist werd ook in kritieke toestand afgevoerd.

In totaal zouden er zeker vier gewonden zijn. Tussen de twee ongevallen in gebeurde nog een derde aanrijding. In de file die zich vlak na het ongeval had gevormd reden een bestelwagen en vrachtwagen elkaar aan.

De hulpdiensten sloten de gehele snelweg in de richting van Hasselt af. Om 9 uur werd de weg weer vrijgemaakt.

De spookrijder werd nog naar het ziekenhuis overgebracht.  ©  TP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER