Ongeval met spookrijder op E313: man omgekomen, twee zwaargewonden

 ©  tp

De 22-jarige man die vrijdagochtend een zwaar verkeersongeval veroorzaakte op de E313 in Beringen, was vlak daarvoor beginnen te spookrijden na een minder zware aanrijding. Bij het ongeval liet een 58-jarige man het leven en raakten twee andere personen, waaronder de spookrijder zelf, zwaargewond. De E313 werd tot 9 uur volledig afgesloten in de richting van Hasselt, wat een zware ochtendspits veroorzaakte.

ppn, jvh
Bron: eigen berichtgeving, belga

Het ongeval gebeurde rond 4.30 uur op de E313 in de richting van Luik. Ter hoogte van Lummen raakte de 22-jarige Pool eerst betrokken bij een stoffelijk ongeval met een auto. Daarna begon hij om een onbekende reden te spookrijden en reed hij terug weg in de richting van Antwerpen. Even verderop, ter hoogte van Beringen, veroorzaakte hij een grote crash over een afstand van 500 meter waarbij in totaal vier voertuigen betrokken waren: een vrachtwagen, twee auto’s en een jeep met een aanhangwagen.

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Behalve twee bevrijdingsteams van de brandweer werden ook meerdere ambulances en de mug-arts gealarmeerd. Meerdere slachtoffers moesten uit het wrak bevrijd worden. Voor een 58-jarige man kwam alle hulp te laat. Hij overleed ter plaatse. Zijn 59-jarige partner werd met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de eerste info zouden de twee op weg zijn geweest naar een vakantiebestemming. Er werden rugzakken in hun auto gevonden. De spookrijder werd levend uit het wrak gehaald en is in kritieke toestand afgevoerd. Inmiddels zou hij niet meer in levensgevaar zijn. De wegpolitie onderzoekt de camerabeelden van het ongeval.

Tussen de twee ongevallen in gebeurde nog een derde aanrijding. In de file die zich vlak na het ongeval had gevormd reden een bestelwagen en vrachtwagen elkaar aan. De hulpdiensten sloten de gehele snelweg in de richting van Hasselt af. Dat zorgde voor een lange file. Het verkeer werd omgeleid. De federale wegpolitie deed de eerste vaststellingen en lichtte het parket van Limburg in. Sinds 9 uur is de weg weer vrijgemaakt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.