Radio 2

E313 naar Hasselt in Beringen weer open, snelweg vanmorgen urenlang versperd door dodelijke aanrijding met spookrijder

Op de E313 van Antwerpen naar Hasselt heeft een spookrijder rond 4.30 uur vanmorgen ter hoogte van Beringen drie wagens aangereden. Een automobilist is ter plaatse overleden. Een andere bestuurder, een passagier en de spookrijder zelf zijn zwaargewond. Sinds 9.30 uur is de snelweg weer open.

Het ongeval gebeurde op de E313 naar Luik. Een spookrijder reed tegen de rijrichting in naar Antwerpen. En ter hoogte van Beringen ramde hij drie auto's. "De tol is zwaar", zegt de wegpolitie. De bestuurder van de eerste auto is ter plaatse overleden. De bestuurder en passagier in de tweede wagen zijn zwaargewond. De bestuurder van de derde wagen raakte lichter gewond. De spookrijder zelf is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Je hebt de man zien sterven en de vrouw horen roepen... dat is schrikken

Ooggetuige

Kristof Costermans uit Paal was samen met zijn vader en 3 kinderen op weg naar de vroegmarkt en zag het ongeluk voor zijn ogen gebeuren: "Wij reden de snelweg op en voor mij hing een auto. Opeens zag ik een auto in de verte afkomen tegen een zeer hoge snelheid. En die vliegen frontaal opeen. Ik heb me in de vangrail gesmeten en mijn aanhangwagen is gekanteld."

"De bestuurder voor mij is overleden", zegt Kristof. "Je hebt de man zien sterven en je hebt de vrouw horen roepen... ja, dat is schrikken. Als we een seconde vroeger waren, dan was het slechter afgelopen. We hebben een goede engelbewaarder."

Verkeershinder

Voor de hulpverlening en het onderzoek door het parket was de snelweg in de richting van Luik afgesloten ter hoogte van Beringen. Automobilisten en vrachtwagenbestuurders moesten in Beringen de snelweg verlaten en omleidingen volgen. Dat veroorzaakte files van anderhalf uur vanuit Antwerpen.

Ook op de kleinere wegen zat het autoverkeer na een tijd helemaal vast. Dat was onder meer zo op de Paalsesteenweg van de E313 naar Beringen en op de Beringersteenweg richting Heusden-Zolder. 

Meest gelezen