Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren

Dikste mammoetboom van Limburg knakt af door storm Eunice: "Hopen dat er een nieuwe kruin groeit"

De mammoetboom in kasteelpark Fauconval in Kortessem heeft het zwaar te verduren gekregen door de stormen van de voorbije weken.  De boom knapte af op 20 meter hoogte, maar leeft nog.  De gemeente vraagt aan inwoners om een foto of een herinnering van de volledige mammoetboom in te sturen op de website van de gemeente. 

Het is de mammoetboom met de dikste stam van Limburg die geveld werd door storm Eunice. Op 20 meter hoogte is hij toch afgeknakt. Maar, er is hoop, vertelt Tine Rijvers van Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren. "De boom leeft nog. En we gaan nu moeten afwachten of hij spontaan een nieuwe kruin vormt." 

De afgeknapte mammoetboom
Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren

De mammoetboom in het kasteelpark Fauconval is een vaste waarde in Kortessem. Veel mensen noemen hem de boksboom omdat de schors van de boom terugveert. In Kortessem willen ze daarom de boom eren door van het afgebroken stuk hout een kunstwerk te laten maken.

Iedere Kortessemmenaar heeft ooit vol bewondering aan deze boom gestaan 

Tom Thijsen, burgemeester Kortessem

“Iedere Kortessemmenaar heeft ooit vol bewondering aan deze boom gestaan", aldus burgemeester Tom Thijsen. Net daarom willen ze in de gemeente de boom niet onopgemerkt laten verdwijnen en de gemeente vraagt daarom aan alle inwoners om een foto of een herinnering van de mammoetboom in te sturen op de website van de gemeente.

De mammoetboom voor de stormen

Meest gelezen