Woning in Rijmenam volledig verwoest na twee branden in enkele uren

In Rijmenam (Bonheiden) is een huis volledig uitgebrand. De brandweer kwam gisterenavond al een eerste keer ter plaatse voor een schouwbrand. Die was snel onder controle. Maar in de loop van de nacht brak er een tweede, zwaardere brand uit die het huis vooraan volledig vernielde. De bewoners bleven wel ongedeerd.

De hulpdiensten werden om 17 uur gisteravond voor een eerste keer opgeroepen voor een schouwbrand in een woning aan de Lijsterbeslaan. De woning bleek helemaal onder de rook te zitten, maar de bewoners bleven ongedeerd. Na een paar uur beëindigde de brandweer de interventie. De bewoners beslisten wel om de nacht door te brengen bij familie,  omdat er nog heel wat geurhinder was.

Na middernacht kregen de hulpdiensten dan een tweede melding over dezelfde woning. Het waren de buren die opnieuw brand hadden opgemerkt. Toen de brandweer aankwam, ging het al om een zware, uitslaande brand. Ze hadden een uur nodig om de vlammen onder controle te krijgen. Er is nog nageblust tot vroeg deze ochtend. 

De woning is vooraan volledig vernield en onbewoonbaar. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Radio 2

Meest gelezen