(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © David Legreve

Steven van Gucht: “Coronacijfers gaan in dalende lijn, behalve bij Vlaamse twintigers”

“De coronasituatie blijft gunstig evolueren.” Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd op de wekelijkse persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum. “Alle coronacijfers gaan nog steeds in dalende lijn, behalve bij de twintigers in Vlaanderen, waar we nog steeds een lichte stijging opmerken.”

8 reacties

  • Ignace Van Bost

    2 jaar geleden
    Zolang er mm verplicht is op openbaar vervoer, stap ik niet op. Je moet eens zien hoeveel vervuiling er is gewoon van mm op de straat en langs grachten en beken. En waar blijft de belofte voor meer verpleegsters in de zorg. Dat zijn ze vergeten. Wat ze niet vergeten zijn is dat ze zich moeten laten vaccineren = uitstap van zorgpersoneel. Maak het aantrekkelijker aub.
  • Nicolas Geens

    2 jaar geleden
    Hoeveel extra ziekenhuisbedden zijn er gecreeërd en hoeveel extra verpleegkundig personeel is er aangeworven in de afgelopen twee jaar, om de zorg te ontlasten? Het is een vraag die blijkbaar niemand interesseert want nooit, maar dan ook helemaal nooit, is deze vraag in de media op enig moment gesteld geweest in de laatste twee jaar. Journalisten, experten en politiekers repten er met geen woord over. Begrijpe wie kan.
  • Anne Misson

    2 jaar geleden
    Op openbaar vervoer mondmaskers nog verplicht. Hou op met deze onzin! Overal mag je opeengepakt zitten, staan zonder mondmasker maar owee, niet op trein tram en bus, je zou maar eens besmet kunnen worden. Waar is de logica dat je tijdens het gebruik van het openbaar vervoer meer risico zou lopen dan op café, dancing of theater enz. Er zijn misschien aandeelhouders van mondmaskerbedrijven die nog wat geld willen verdienen op kap van sommigen onder ons, vooral mensen zonder eigen vervoer.
  • Regina Blanckaert

    2 jaar geleden
    Denken die nu echt dat wij in sinterklaas geloven,als er nog druk op de zorg moest zijn konden ze zich niet verantwoorden om buitenlandse patiënten ,sorry en met alle respect voor deze mensen,op te vangen terwijl onze uitgestelde zorg nog verder werd uitgesteld,dus hielden ze ons niet langer dan nodig aan het lijntje ?
  • DANIEL LEBON

    2 jaar geleden
    Lichte stijging en toch gaan ze overal de mondmaskers weg laten.Binnen enkele weken maatregels terug veranderen .