© BFM

Woning beschoten in Hoboken: negentien kogelgaten in garagepoort

Hoboken -

Onbekenden hebben donderdagnacht het vuur geopend op een woning in de Weerstandlaan in Hoboken. Het incident werd pas ’s middags gemeld. De politie telde negentien kogelinslagen in de garagepoort en gevel.

nelo, jtp

Wie het vuur opende op de woning en waarom is niet meteen duidelijk. Het zou gaan om negentien inslagen. Er is geen sprake van gewonden. In het beschoten pand was tot voor kort een poetsbedrijf gevestigd. Sinds kort heeft een nieuwe eigenaar er een logistiek bedrijf ondergebracht.

De Antwerpse politie stelde ter plaatse een perimeter in. Het gerechtelijke labo is ter plaatse voor sporenonderzoek. “Nadien zal het onderzoek worden overgenomen door de federale gerechtelijke politie (FGP)”, zegt Wouter Bruyns, woordvoerder van politiezone Antwerpen. Niemand raakte gewond.

“Ik was nog wakker toen het gebeurde”, getuigt een buurman van het appartementsgebouw ernaast. “Rond 1 uur vannacht hoorde ik schoten. Niet luid, maar wel kort achter elkaar. Ik dacht niet dat het iets ernstig was. Het leken eerder BB gun schoten. Geweerschoten zouden toch veel harder moeten klinken.”

Eind januari brandden twee wagens volledig uit in diezelfde Weerstandlaan. De politie ging uit van kwaad opzet. De weken nadien werden in totaal tien wagens in de Hobokense wijk Portugezenhoek in brand gestoken. Een mogelijke link tussen de autobranden en het schietincident van afgelopen nacht wordt onderzocht door de politie.

Niet meer veilig

De meeste andere bewoners in de straat zeggen niets gehoord of gezien te hebben. Zo ook Linda (58), die al jaren samen met haar man in het appartementsgebouw aan de overkant woont. “Normaal gezien hoor ik altijd alles als er iets in de straat gebeurt, maar vannacht heb ik niets gehoord”, zegt ze. “Vreemd, want ik was nog tot twee uur wakker. Het was wel even schrikken toen ik ’s ochtends de politie zag en al die gaten in de garagepoort.”

Bij de autobranden in de straat was Linda bij de eersten die hoorden. “Ik werd wakker van een geluid, alsof ze iets onder een wagen gooiden. Niet veel later weerklonk er een grote knal. Ik wekte mijn man, want die lag nog diep te slapen. Vanuit het raam zagen we wat verder in de straat een wagen in lichterlaaie staan.”

Met de incidenten de afgelopen maanden voelt Linda zich niet meer veilig. “Ik zou heel graag verhuizen, maar dat kost stukken van mensen tegenwoordig en dat geld heb ik niet.”

LEES OOK. Slachtoffers na tien autobranden in twee weken: “Zet hier een tijdelijke camera”

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen