Hoe begin je aan een wijnkelder? En hoe bewaar je wijn het best? Geert Suy en Fleur Verougstraete tippen samen met sommelier Dries Corneillie hoe je dat best aanpakt.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoe begin je aan een wijnkelder? En hoe bewaar je wijn het best? Geert Suy en Fleur Verougstraete tippen samen met sommelier Dries Corneillie hoe je dat best aanpakt. © Carline Vandercruyssen

Wijnkelder steeds minder populair, maar Fleur (46) en Geert (64) hebben er wél nog een: “De grootste kost is de wijn zelf”

Steeds meer mensen hebben thuis een uitgebreide wijncollectie, maar de manier van bewaren verschilt. De wijnkelder is minder populair en een wijnkoelkast of -kluis worden vaker gebruikt. Geert Suy (64) en Fleur Verougstraete (46) hebben wél nog een kelder. Hoe begonnen ze daaraan? En hoeveel is die waard? Samen met sommelier Dries Corneillie tippen ze negen basisregels om wijn te bewaren. “Minder dan 70 procent luchtvochtigheid droogt de wijn en de kurk uit.”