Photo News
Volledig scherm
© Photo News

IN BEELD. Oekraïense vluchtelingen komen aan in Brussels onthaalcentrum

BrusselAan het voormalige Jules Bordet-ziekenhuis in Brussel worden vanaf vandaag Oekraïense vluchtelingen opgevangen. Het gebouw doet de komende periode dienst als onthaalcentrum. 

  1. Commandant Roger Hannon en zijn Etat-Major zijn klaar voor de Sint-Veroonmars: “Een nieuw uniform kost meer dan een maandloon”
    PREMIUM

    Commandant Roger Hannon en zijn E­tat-Ma­jor zijn klaar voor de Sint-Veroonmars: “Een nieuw uniform kost meer dan een maandloon”

    Lembeek maakt zich weer op voor drie dagen mezeek, pjeire en saldoete. Voor wie het Lembeeks dialect niet machtig is: muziek, paarden en soldaten. De Sint-Veroonmars dus, voor de inwoners van Lembeek hét hoogtepunt van het jaar. En al helemaal voor de Paassoldaten, die volgens de eeuwenoude traditie het reliekschrijn van Sint-Veroon moeten beschermen op de 18 kilometer lange tocht langs de dorpsgrenzen: “Op Paasmaandag komen we samen met 40 paarden voor de start van onze tocht.” Wij liepen in galop naar Roger Hannon, commandant van de Etat-Major, één van de soldatengroepen.
    Lembeek
  2. Lijst Burgemeester wil autonomie Beersel vrijwaren: “Een fusie met omliggende gemeenten is niet aan de orde”
    PREMIUM

    Lijst Burgemees­ter wil autonomie Beersel vrijwaren: “Een fusie met omliggende gemeenten is niet aan de orde”

    Vanaf 1 januari volgend jaar telt Vlaanderen maar liefst dertien nieuwe fusiegemeenten. In onze streek smelten Galmaarden, Gooik en Herne bijvoorbeeld samen tot Pajottegem. De gemeente Beersel ontstond in 1977 zelf na een fusie met Alsemberg, Huizingen, Lot en Dworp, maar een eventuele verdere fusie ziet men in Beersel niet zitten. “Een concrete vraag in die richting is er niet, maar we willen hierover een duidelijk standpunt in nemen en onze autonomie vrijwaren”, zegt Beersels burgemeester Jo Vander Meylen (Lijst Burgemeester).
    Beersel