© VRT - 2018

Definitieve wissel van de wacht in "Thuis": acteur Sid Van Oerle keert niet meer terug als personage Kobe

Acteur Sid Van Oerle (34) keert niet terug naar de Eén-reeks "Thuis" om het personage Kobe Baert te vertolken. Van Oerle nam afgelopen zomer tijdelijk afscheid van de reeks, maar heeft intussen beslist om zijn rol niet meer te hernemen. Acteur Reynout Dekimpe, die momenteel Kobe vertolkt, blijft dus aan boord in "Thuis".

Sid van Oerle kondigde afgelopen zomer zijn tijdelijke vertrek aan bij "Thuis". "Ik neem een sabbatical van een aantal maanden. In die periode ga ik de tijd nemen om te herbronnen en het heden en de toekomst op een rijtje te zetten", zo klonk het. Nu heeft Van Oerle beslist om niet meer terug te keren naar de set van "Thuis". 

"Dat was zeker geen makkelijke keuze," zegt de acteur daarover. "Maar ik heb gekozen om voorrang te geven aan andere, uitdagende projecten. Ik kijk met warmte terug op mijn tijd daar, en zal de vele lieve collega's voor en achter de schermen zeker missen."

Acteur Sid Van Oerle heeft ruim 5 seizoenen meegespeeld in "Thuis". Zijn personage Kobe Baert, de zoon van wijlen Steven Lambrechts en advocate Karin Baert die nu mee het wijnbedrijf Stevenson runt, doet op 22 december 2016 zijn intrede in "Thuis". Hij zoekt zijn moeder Karin op.

Bekijk hier de eerste scène van Sid Van Oerle als Kobe Baert in "Thuis":

Videospeler inladen...

"Thuis"-producer Hans Roggen reageert begripvol op het definitieve vertrek van Van Oerle bij "Thuis".

"We gunnen Sid nieuwe kansen en projecten en kijken met warme herinneringen terug op zijn creatie van het personage Kobe. Ook op hoe hij achter de schermen zijn stempel heeft gedrukt op de hechte familie die cast en crew vormen."

Het definitieve vertrek van Sid Van Oerle betekent dat acteur Reynout Dekimpe aan boord blijft in de "Thuis"-ploeg. Hij is sinds 20 september te zien als Kobe Baert, en dat blijft dus ook zo in de toekomst.

Reynout Dekimpe vertolkt momenteel Kobe Baert in "Thuis", en zal dat ook blijven doen.

Meest gelezen