©  Play4

‘Big Brother’-bewoners weten níét dat er een oorlog aan de gang is

Kranten en journaals bulken uit van de berichtgeving over de oorlog in Oekraïne, maar nog niet iedereen is op de hoogte van het conflict. In het Big Brother-huis blijven de zeven resterende bewoners (voorlopig) in het ongewisse.

LEES OOK. Voormalige ‘Big Brother’-finaliste (29) lijdt aan MS: “Ik heb er nooit iets van gemerkt, tot nu”

Geen informatie van buitenaf, dat is de gulden regel in Big Brother. Zelfs wanneer het bommen regent in Oekraïne. De productie van het realityprogramma bevestigt dat de deelnemers nog niet zijn ingelicht over het escalerende conflict.

“Onze bewoners in het Big Brother-huis zijn op dit moment niet op de hoogte van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne”, zeggen de makers. “We houden het nieuws nauwlettend in de gaten. Zodra het noodzakelijk is om hen te informeren, zullen we dat zeker doen.”

Presentatoren Geraldine Kemper en Peter Van de Veire. ©  Play4

Bij aanvang van het televisiespel maakte de productie duidelijk aan de bewoners en hun omgeving dat er ook deze keer geen communicatie met de buitenwereld mogelijk is. “We maken alleen een uitzondering bij familiale noodgevallen.” Dat gebeurde dit jaar al drie keer, na een sterfgeval in de entourage van de spelers.

Zo vernam de Nederlandse Kitty vlak voor haar exit het overlijden van haar vader en kreeg haar landgenote Vera te horen dat haar opa was gestorven. De Vlaamse Hanne werd ingelicht over de dood van de moeder van een vriendin, maar deelde dat nieuws niet met haar medebewoners.

Geen link met Oekraïne of Rusland

Dat geen enkele bewoner een directe link heeft met Oekraïne of Rusland, speelt wellicht mee in de beslissing. In buitenlandse versies van Big Brother werd in het verleden wel al ingegrepen. Zo praatte de productie van de Duitse versie haar bewoners twee jaar geleden bij over de uitbraak van het coronavirus.

Dat gebeurde live op televisie en in overleg met de families. “De situatie is zo ernstig dat we niet anders kunnen”, klonk het toen. Het zorgde voor de nodige onrust in het huis. Het lijkt erop dat de makers van de Vlaamse versie dat nu willen vermijden.

LEES OOK. ‘Big Brother’ duurt 84 dagen, geen 100: “Maar heeft niets met kijkcijfers te maken”

(dvg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER