©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  Isosport

1 / 5
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Top vier weer wat verder weg voor KV Mechelen na duur puntenverlies op bezoek bij STVV

“We moeten haast alles winnen om de top vier nog te halen”, blikte KV Mechelen-coach Wouter Vrancken vooruit op het bezoek aan Stayen. Maar net als een week geleden tegen Cercle Brugge bleef zijn ploeg op een gelijkspel steken. Geen 2-2 dit keer, wel 1-1. Cuypers scoorde op het halfuur, Klauss op het uur. De Kakkers zien zo mogelijk Antwerp, Anderlecht en Gent verder weglopen. De top 8 veiligstellen wordt nog wat meer het hoofddoel.

Diederik Geypen

LEES OOK. ONS OORDEEL. Sterke Thoelen bij terugkeer, te veel verval na de rust bij KV

Het balbezitpercentage van meer dan 70 procent voor de bezoekers legde de verhoudingen voor de rust bloot. STVV begon nochtans goed met enkele splijtende openingen van Brüls. Al snel nam KV over en plakte het leer zo goed als altijd aan de voet van een Mechelaar. Storm zorgde voor het eerste gevaar. De winger die in de voorselectie van Roberto Martinez zit trapte te centraal op doelman Schmidt. Wat later caprioleerde een fausse queue van Cuypers naast.

Malinwa kon niet op doelman Coucke en rechtsachter Walsh rekenen. Beide basispionnen waren vooraf al twijfelachtig. Thoelen en Swers kwamen zo in de ploeg, net als Oum Gouet voor de geschorste Souza. Bij de thuisploeg zat Hashioka dan weer op het strafbankje en verspeelde Durkin zijn basisplaats. Klauss en Lavalée waren hun vervangers.

Elfde van Cuypers

Op het halfuur resulteerde het Mechelse overwicht in een voorsprong. Teixeira wilde een voorzet van Storm onschadelijk maken, maar verraste vooral zijn eigen doelman. Een opportunistische Cuypers was de lachende derde en tikte zijn elfde van het seizoen binnen.

Pas na de 0-1 schoot STVV wakker. Thoelen had een uitstekende knieredding nodig om Konaté van de gelijkmaker te houden. Centrumverdedigers Vanlerberghe en Van Drongelen gingen op drie minuten tijd allebei op de bon. De gele kaart voor Vanlerberghe was licht gegeven, die voor Van Drongelen na een fout op de doorgebroken Hara eerder mild. Althans, zo oordeelde Boucaut. De VAR met dienst riep scheidsrechter Put naar het scherm, waardoor heel wat Mechelaars de bui al voelden hangen. Uiteindelijk hield Put vast aan zijn eerdere beslissing.

Met elf tegen elf kwam Mechelen net voor de pauze dicht bij de 0-2. Hairemans brak uitstekend uit en wilde Schmidt met een stiftbal verschalken. Afleggen naar een van zijn ploegmaats was een betere keuze geweest.

Ander gelaat na rust

De rustperiode deed de uitploeg geen deugd. Malinwa verloor de controle over de partij, en STVV tankte vertrouwen. Op het uur hingen de bordjes weer in evenwicht. Klauss trof knap raak via de onderkant van de dwarsligger. Een goal waarmee de Braziliaan bewees waarom Mechelen niet zo lang geleden een oogje op hem had.

Sint-Truiden bleef komen met een dubbele poging van invaller Janssens. Vooral bij diens tweede schot moest Thoelen zich reppen. Een wissel leek zich op te dringen, maar na een blessurebehandeling kon de Limburger toch verder.

 ©  BELGA

Vrancken kon niet zijn klassieke wissel doorvoeren. Shved ontbrak namelijk door een lichte blessure. De Mechelen-trainer die in Sint-Truiden woont bracht daarom Engvall. De Zweed testte meteen de vuisten van Schmidt. Met nog tien minuten op de klok werd Cuypers nog eens in stelling gebracht. De goaltjesdief kwam finaal niet tot een schot.

Een vijftiende competitiezege zat er niet meer in voor de Kakkers. Thoelen behoedde zijn ploeg in de slotseconden zelfs nog van de nederlaag na een verrassende uithaal van het Japanse icoon Kagawa. Mechelen verstevigt dankzij dit punt enigszins zijn stek in de top 8, maar ziet zondag mogelijk Antwerp, Anderlecht en Gent – de drie voornaamste concurrenten voor de top 4 – verder weglopen in de stand. STVV is ondertussen vijf duels ongeslagen.

LEES OOK. COMMENTAAR. “KV ondanks 1-1 nog altijd perfect op koers om zijn twee grote doelen te realiseren”

()

    MEER OVER KV Mechelen