Schietpartij in Kuringen na ruzie om pokerspel: 42-jarige Hasselaar in levensgevaar

Hasselt -

Een 42-jarige man uit Hasselt liep vrijdag rond 23 uur levensgevaarlijke verwondingen op bij een schietpartij. De verdachte is een 66-jarige man uit Houthalen-Helchteren. De twee zouden hevige ruzie hebben gekregen tijdens een pokerspel in een zaal in de Rechterstraat in Kuringen. De politie, het gerechtelijk labo en een wapendeskundige zetten het onderzoek naar de feiten zaterdag voort.

De feiten speelden zich zich vrijdagavond rond 23 uur af in de zaal van De Schakel. Daar waren ze volgens getuigen aan het pokeren. “Twee mensen waren ’s avonds blijkbaar verwikkeld geraakt in een hevige ruzie tijdens het pokerspel”, luidt het. De twee spelers werden uit elkaar gehaald en een van hen zou daarna naar huis zijn gereden. “Die is dan een uur later teruggekeerd en toen liep het helemaal mis.”

LEES OOK. Organiserende pokerclub schort voorlopig alle activiteiten op na schietpartij

Mensen hoorden doffe knallen wat leek op schoten. Deze waren afkomstig vanuit de zaal. Niet veel later arriveerde de massaal uitgerukte politie van de lokale zone Limburg Regio Hoofdstad (LRH). Ook een ambulance en mug-team kwamen ter plaatse.

Een 42-jarige man uit Hasselt was het slachtoffer. Hij kreeg ter plaatse de eerste zorgen verleend waarna ze hem met spoed overbrachten naar het ziekenhuis. Hij liep levensgevaarlijke verwondingen op. De verdachte is een man van 66 jaar uit Houthalen-Helchteren. Hij kon onmiddellijk ingerekend worden door de politiediensten en werd meegenomen voor verhoor.

Bij de politie LRH voeren ze nu het verdere onderzoek. Ze keren zaterdag terug samen met het gerechtelijk labo en een wapendeskundige om de precieze omstandigheden van de feiten te onderzoeken.

ppn

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer