REISWIJZER. Op zoek naar een vakantie dichtbij? Dit zijn onze tips

Als alles goed blijft gaan, staan we voor het eerst weer voor een echte zomer van de vrijheid. Maar vrijheid betekent ook kiezen. Om u te inspireren bij uw zoektocht naar een geschikte bestemming vroegen wij onze reislustige redacteurs én experts die om den brode met toerisme bezig zijn naar hun favoriete vakantie-ervaring. En wat blijkt, ook dicht bij huis kan je ontspannen en volop genieten.

Ilse Daems, grafisch redacteur

Bretagne, Frankrijk

“Een kleine 700 km, best te doen voor wie met de auto in een dag op z’n vakantiebestemming wil zijn. Zonder veel voorbereiding zochten we ons een gezellig B&B uit aan de oever van de Rance in het sfeervolle stadje Dinan, een perfecte uitvalbasis om een stukje Bretagne te verkennen. We bezochten havenstad Saint-Malo, wandelden rond Europa’s grootste middeleeuwse vesting in Fougères en trokken een dag uit om een uurtje verderop Mont-Saint-Michel te bezoeken. We deden ons tegoed aan een overdosis Bretonse crêpes en aten een wel heel rijkelijk gevulde schotel zeevruchten in het plaatsje Erquy. Maar we genoten er vooral van om uit te waaien tijdens wandelingen langs de ruige kusten. Cap Fréhel is wat ons betreft een absolute aanrader.”

 

Bart De Sloover, blogger Reisfanaten.be

Europa-Park, Rust, Duitsland

“In België nog steeds onbekend bij het grote publiek, maar de echte fans van rollercoasters, sprookjes, waterplezier, en attracties weten dat op een kleine vier uur rijden van Brussel één van de mooiste en grootste attractieparken ter wereld ligt, Europa-Park. Zo’n honderd attracties lokken jaarlijks meer dan vijf miljoen bezoekers naar de Duitse gemeente Rust. Behalve dat het immens groot is, de wachtrijen heel kort zijn, de prijs heel schappelijk is en er voor ieders wat wils is, zit het park ook vol geheimen. Achter iedere muur is nog wel iets te beleven, achter elke raam zit een sprookje. Tel drie dagen om dit alles te beleven. Je kan er ook blijven slapen in een van de themahotels. Onze favoriet? Hotel Coloseo: je waant je er zo in het Italië van toen.”

 

Ine en Stefanie, bloggers Belges en Route

Haspengouw, België

“Spring op een vespa of de fiets en zoef door het glooiende landschap. Je waant je meteen in Toscane, en dat gewoon in België, in Haspengouw. De beste periode om deze streek te verkennen is tussen april en mei. Met de wind in je haren passeer je langs pittoreske cafeetjes en pop-up bloesembars. Tijdens zo’n trip maken wij graag een stop bij lokale wijnboeren, zoals Schorpion. Voor een nog groter instant vakantie gevoel kun je een picknick bestellen en laten leveren bij de zwevende kersenhouten kapel van kunstenaar Frits Jeuris. In de buurt heb je ook wel wat originele plekken om te overnachten: een boomtent in de tranendreef van Borgloon, een XL zwevend wijnvat in Helshoven ... Of als je wat meer luxe wilt: het Kasteel in Ordingen.”

 

Birgit Defoort, Glenaki Tourism Consultancy

Zeeuws-Vlaanderen, Nederland

“Ik geniet van West Zeeuws-Vlaanderen met m’n gezin, alleen of met vrienden. De kust is er anders dan in België. Je hebt er lege stranden, hoge duinen en geen flatgebouwen langs de kustlijn. Het is er gezellig wandelen van paviljoen tot paviljoen waar je lekker kan genieten van een drankje of zeetongetjes. Je hebt er gezellige polderdorpen waar de inwoners in kleine kraampjes langs de weg streekproducten verkopen, zoals appelsap en uitjes. In Sluis kun je fijn gaan shoppen. Maar ik kom er toch vooral om uit te waaien, om te wandelen en te fietsen, om vogels te spotten onderweg. In de zomer worden er in Groede en Nieuwvliet strandhuisjes op het strand gebouwd die je kan huren om te slapen. Of je kan mijn vakantiewoning Mosseldijk 5 huren.”

Lees meer

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws