Peter De Keyzer en Paul De Grauwe.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter De Keyzer en Paul De Grauwe. © Photo News

Economen Paul De Grauwe en Peter De Keyzer over toekomst Belgische economie: “Waarom moeten wij de topregio van Europa zijn? We spelen hier geen voetbal”

“Zet twee economen in een kamer en je krijgt twee meningen, soms wel drie.” Churchill klaagde er ooit over, en ook vandaag spreken we sir Winston niet tegen. Al zijn professor internationale economie Paul De Grauwe (75) en econoom Peter De Keyzer (46) het eigenlijk vaak eens. Het glas is gevuld, maar is het halfvol of halfleeg? “Het zijn alleen onnozelaars die hun opinie niet veranderen als de feiten dat wel doen.”

20 reacties

  • Erwin De Meyer

    2 jaar geleden
    In belastingen zijn we wel top . Niets om fier op te zijn.
  • Pierre Vaneylen

    2 jaar geleden
    Koen Geboers: 200% gelijk . De Navo wil als maar meer macht. Als ge de evolutie en machtsuitbreiding ziet van de laatste jaren is het begrijpelijk dat Poetin reageert. Schaf de Navo af en onze energiefactuur wordt een pak goedkoper. Geen ambras meer met de Russen en geen geldverkwisting meer aan een nodeloze geldverslindende organisatie , waar elk latje op de borstkast van een generaal of topambtenaar miljarden kost.
  • Patrick Devogelaere

    2 jaar geleden
    Het is zoals bij de fabeltjes, Belgen zijn dappersten van de Galliërs, Vlamingen harde zijn werkers , Vlamingen zijn drietalig ... dat , behoort definitief tot het rijk der fabeltjes , Vlaanderen is geen top regio meer, we nemen onze dromen voorvwerkelijkheid ... slaap rustig verder de realiteit zal u doen ontwaken uit uw zelfingenomen dromen.
  • Cris Verwilligen

    2 jaar geleden
    De meerderheid heeft het juist, te veel inefficientie, teveel mensen die in de pot graaien en sinterklaas spelen. De index? Goh, als je weet dat 100€ bruto extra aan een werkgever ongeveer 150€ zal kosten en dat de werknemer ongeveer 60€ krijgt en als die ongelukkig in een hogere loonschaal valt zodat die op het einde van de rit minder overhoudt, wel dan mag er ook wel eens over gepraat worden. 1 regering en België neutraal zoals het de bedoeling was.
  • Koen Groffy

    2 jaar geleden
    HET grote probleem is dat in ons enorm hoog overheidsbeslag er enorm veel inefficientie zit. Zoals 6 ministers van volksgezondheid, of een senaat waarvan niemand weet wat het moet doen, of onze NAVO bijdrage voor een kaartclub die nooit iets doen, provincies, gewesten, en altijd honderden hoog betaalden die geen bal bijdragen aan de nationale productie, integendeel.