Zelensky bekritiseert besluit NAVO tegen no-flyzone: “Alle mensen die vanaf nu sterven, sterven ook door jullie”

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft het besluit van de NAVO om geen zogeheten no-flyzone in te stellen voor het Oekraïense luchtruim scherp veroordeeld. Oekraïne had de NAVO om een vliegverbod gevraagd, om zo Russische militaire vliegtuigen de toegang te verbieden.

96 reacties

  • bart vansteenkiste

    2 jaar geleden
    velen wijzen naar de russen , en verzeker u ik keur de oorlog niet goed , maar wie zegt dat aan deze president geen bloed aan zijn handen hangt ? een land die niet bij de eu hoort spelt de navo de les , daar stel ik mij zeer grote vragen bij . en ik ben zeker niet alleen , waar rook is is er vuur , en geruchten , zijn nooit zomaar geruchten over dit regime.
  • Anita Billen

    2 jaar geleden
    Gemakkelijk om te zeggen dat het nu de fout is van het westen maar hij zit goed verscholen en laat zijn volk vechten
  • Roger Hermans

    2 jaar geleden
    Poetin verklaart dat oekraine zelf kan en zal kernwapens maken en gebruiken , was het dan niet veiliger voor rusland om oekraine bij de navo te laten komen .Turkije is ook bij de navo en kan geen kernwapens bezitten.
  • Yana Rutte

    2 jaar geleden
    Aan zij die hier roepen 'het is niet onze oorlog, trek uw plan'... Ik hoop van harte dat jullie ooit in jullie mooie leventje ook eens zoiets meemaken. Uitgehongerd worden, in de kou gezet zonder elektriciteit zoals de mensen in Marioepol, al was het maar door watersnood of storm. En dat we dan ook allemaal zeggen, het is niet ons water of onze wind die jullie dakloos heeft gemaakt of op de vlucht heeft gejaagd. De NAVO moet NU ingrijpen, daar betalen we hen al decennia lang heel veel geld voor!
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Nu moet men geen no fly zone meer invoeren. Dat zou escaleren. De NAVO had zijn tanden moeten laten zien tijdens de Russische troepenopbouw aan de grens. Als een beer op je afkomt moet je je groot maken en schreeuwen. Als je omdraait en gaat lopen ben je de pineut. Ook als het een Russische beer is.