"Een Jumbo is een mooie en gezellige winkel. Echt een aangename plek om boodschappen te doen", aldus retailexpert Stefan Van Rompaey.
Volledig scherm
PREMIUM
"Een Jumbo is een mooie en gezellige winkel. Echt een aangename plek om boodschappen te doen", aldus retailexpert Stefan Van Rompaey. © RV

Jumbo telt nu al 17 winkels in Vlaanderen, portret van Nederlandse supermarkt achter Wout van Aert: “Prijzen van Colruyt en assortiment van Delhaize”

Het is dat Wout van Aert vandaag de Strade Bianche niet rijdt of anders zaten we weer urenlang op diezelfde letters te kijken: JUMBO. Dankzij onze wielertrots de bekendste “onbekende” supermarkt van Vlaanderen, want nog lang niet iedere Vlaming zette er al een stap binnen. Dat zal de komende jaren grondig veranderen: alleen in 2022 wil Jumbo naast de al bestaande 17 hier nog eens 15 winkels openen, in de klim naar de beoogde 100. Daarom: portret van een supermarkt die volgens experten het beste van beide werelden verenigt: “De lage prijzen van Colruyt en het grote assortiment van Delhaize.”

17 reacties

  • willy zachel

    2 jaar geleden
    Allemaal van het zelfde laken één pak ! Het enige waar ze in geïnteresseerd zijn is zoveel mogelijk winst maken ! Al de rest is boerenbedrog
  • Schrijvers marc

    2 jaar geleden
    De cijfers vallen in de media zeer goed maar in werkelijkheid gaan de winkels niet zo goed. En familiaal is ook enkel de grote baas, de rest vant personeel wordt niet zo familiaal behandeld. Als men alleen in pelt al op 2j jaar al over 170ex personeelsleden telt zegt genoeg over hoe men met personeel omgaat
  • peter destoop

    2 jaar geleden
    Bij een recent geopend filiaal in Kuurne is het toch niet echt een drukte. Je ziet er maar weinig autos op de parking staan. Wat wil je, op 100m van een grote aldi en een carrefour aan de overkant van de rijksweg. We hebben veel te veel grootwarenhuizen.
  • Gert Veer

    2 jaar geleden
    Colruyt beweert niet de goedkoopste te zijn, wel dat ze goedkoper zijn dan nabijgelegen supermarkten die ze dan nog zelf selecteren. Ga bvb in Gent winkelen in de Bevrijdingslaan (op 1km van een Colruyt) en élke winkel is met hun beschikbaar aanbod tot zelfs de helft goedkoper dan Colruyt voor betere kwaliteit! Jumbo zal flink zijn best moeten doen om een marktaandeel te vinden waarop die kan overleven.
  • Freddy Madou

    2 jaar geleden
    Duurste Colruyt van België Knokke-Heist , en Jumbo 8 % duurder dan Colruyt moet er nog zand zijn.