Raphaël met zijn motor die toen nog intact was

Politie Merchtem kan dader van twee vluchtmisdrijven opsporen: "Ik hoop dat hij zwaar gestraft wordt"

De politiezone AMOW heeft de vermoedelijke dader van twee vluchtmisdrijven in Brussegem bij Merchtem kunnen oppakken. De ongevallen gebeurden eind januari. Een bestuurder botste eerst tegen een auto en daarna reed hij motorrijder Raphaël aan. Hij vluchtte weg maar dankzij beelden van ANPR-camera’s is de dader nu opgespoord. 

“In een paar minuten tijd pleegde een bestuurder twee ongevallen met vluchtmisdrijf in Brussegem”, zegt commissaris Fred Scrayen van de zone AMOW. “De bestuurder botste eerst tegen een auto op de Brusselsesteenweg. Daarna reed hij een motorrijder aan. Die kwam ten val met verschillende breuken als gevolg.” De bestuurder vluchtte richting Mollem. “Door ANPR-camera’s konden we de hem identificeren. Die zal moeten verschijnen voor de politierechtbank, die zwaar tilt aan zo’n buitensporig gedrag."

De bestuurder had niet de bedoeling om te vertragen, hij reed me liever omver

Raphaël, slachtoffer van vluchtmisdrijf

Motorrijder Raphaël Dufour die slachtoffer werd van een van de vluchtmisdrijven, is blij dat de dader gevat is. "Ik ben opgelucht", zegt hij. "Ik hoop dat hij een zware sanctie krijgt. Zoiets wil je nooit meemaken. De bestuurder vlamde tegen hoge snelheid door de straten in Brussegem. Ik zag in de Vollickstraat in de verte een wagen tegen hoge snelheid mijn richting uitkomen. Maar de chauffeur had niet de bedoeling om te vertragen, hij reed mij liever omver en knalde met zijn spiegel tegen mijn linkerhand waarmee ik mijn stuur vasthield. Met zijn bumper raakte hij mijn bovenbeen, waardoor ik tegen de grond smakte. Hij heeft nooit geremd. Ik had meerdere breuken en letsels, ik herstel nog altijd.” 

Meest gelezen