Verschillende ouders blijven gesloten crèche Schoten steunen: "Klacht is wraakactie van medewerker"

Verschillende ouders blijven kinderdagverblijf De Vlindertjes van Elshout in Schoten steunen, ondanks de verplichte sluiting deze week door Kind en Gezin. Ze hopen dat het kinderdagverblijf snel kan heropenen. Volgens hen is de klacht aan Kind en Gezin een wraakactie van een medewerker en heeft het niets te maken met de eerdere veroordeling van de uitbaatster voor kindermishandeling. 

Het kinderdagverblijf De Vlindertjes van Elshout moest in het verleden al eens sluiten door verschillende klachten over de uitbaatster. Ze werd in 2020 door de correctionele rechtbank veroordeeld. Ze kreeg toen een contactverbod met kinderen en mocht geen kinderopvang meer uitbaten, maar ging tegen die uitspraak in beroep. De rechter in beroep schrapte dat verbod op het uitbaten van een kinderdagverblijf, maar bleef wel bij het contactverbod met kinderen.

Kind en Gezin kreeg nieuwe klachten binnen over het kinderdagverblijf en besliste om het begin deze week te sluiten tot eind april. In 2018 moest de crèche al eens sluiten na klachten tegen de uitbaatster waarvoor ze later veroordeeld werd. 

Voor de ouders was de sluiting totaal onverwachts 

Kirsten, ouder van kind dat naar Kinderdagverblijf De Vlindertjes van Elshout gaat

Kirsten haar kind gaat al 2 jaar naar de crèche en was altijd heel tevreden, dat vertelt ze aan Radio 2 Antwerpen. “De sluiting kwam heel fel aan en was totaal onverwachts”, vertelt Kirsten. “We hebben met alle ouders een online-meeting gehad met Kind en Gezin. Het was een echt pleidooi voor de crèche. We zijn tegen de sluiting. Mijn kind ging altijd met plezier naar daar.”

Wraakactie medewerker?

Wel waren er volgens Kirsten problemen met een verzorger die in de crèche werkte. “Hij had al 2 waarschuwingen gekregen van de verantwoordelijke van de crèche omdat hij bepaalde vragen van ouders niet opvolgde. Zijn werkattitude was niet altijd even goed. Die medewerker heeft volgens ons, de ouders, de klacht ingediend. Het is een klacht met leugens waar wij niet achter staan. We zien het als een wraakactie waar de crèche nu de dupe van is.”

Kirsten heeft de uitbaatster van de crèche die veroordeeld is geweest voor kindermishandeling nooit gezien. “Zij is nooit in de buurt van mijn kind geweest. Soms komt ze in de crèche, maar ze had geen contact met de kinderen. Ze was daar puur voor papierwerk", gaat Kirsten verder.

Ouders komen vandaag samen

Vele ouders hopen dat de crèche snel opnieuw open mag. Vandaag komen de ouders samen in de crèche voor een stand van zaken. “Tijdens het gesprek met Kind en Gezind hebben wij, de ouders, gezegd dat we het begrijpen dat alles goed onderzocht moet worden. We zijn blij dat er maatregelen worden genomen voor de veiligheid van onze kinderen. Maar ik heb nog geen weet van een nieuwe controle, wat we raar vinden omdat de crèche een verleden heeft. We hopen dat er snel meer duidelijkheid komt”, aldus Kirsten.

Meest gelezen