Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Vlaamse regering geeft lokale besturen 1.000 euro per opvangplek Oekraïense vluchtelingen

De Vlaamse regering geeft 1.000 euro aan steden en gemeenten per opvangplaats die ze organiseren voor Oekraïense vluchtelingen. “Net zoals tijdens de coronacrisis zullen we beroep moeten doen op de slagkracht van de lokale besturen”, klonk het op een webinar voor de lokale besturen. “We maken werk van collectieve en duurzame opvangplaatsen. Een Europees land is in oorlog. Oekraïners die naar Vlaanderen vluchten, moeten we zo goed mogelijk ondersteunen”, zegt Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA).

47 reacties

  • Koen Toebat

    2 jaar geleden
    De gemeente be sturen krijgen 1000€ per opvangplaats war krijgen burgers als ze Hun huis openstellen voor vluchtelingen op te angen of is het weer zoals gewoonlijk enkel voor de stad(staat)
  • Franky Vansteelandt

    2 jaar geleden
    Zoals altijd : De eigen bewoners kunnen de pot op maar voor buitenlanders lopen ze hun benen van onder hun lijf. Daar hebben ze altijd geld en onderdak voor.
  • Werner Achterbroek

    2 jaar geleden
    Ik vraag mij af da volk dat hier binnenstroomt zijn die getest en ingeënt. Of is dat alleen voor de Belgen die regels.
  • Hubert Vanmechelen

    2 jaar geleden
    Schaf 5 van de 6 regeringen af en de lokale steun kan de hoogte in. €1000+
  • Daniel Tant

    2 jaar geleden
    Daniel Tant vind het allemaal goed voor die mensen maar het prijskaartje wat gaan we daar met doen plus de huisvesting en over hun karakter dus nog meer van dat crapaud en steun geven van het OCMW en krijg geen sociale woning. En de croo heeft gemakkelijk te zeggen gaat hij mensen opvangen bij hem eens zien.