Tadej Pogacar was zo zegezeker dat hij fan high five gaf voor slotklim: “Maar toch heb ik nog achterom gekeken”

Superlatieven schieten tekort om de solo van Tadej Pogacar in de Strade Bianche samen te vatten. De tweevoudige Tourwinnaar uit Slovenië vertrok met nog 50 kilometer te gaan, de rest zag hem pas terug voorbij de finishlijn in Siena. Pogacar zei na afloop dat hij op de laatste helling nog steeds achterom keek, maar toch gaf hij een fan al een high five net voor die klim begon: een schitterend beeld.

Sam Varewyck

LEES OOK.Maestro Tadej Pogacar wint Strade Bianche na meesterlijke solo van vijftig kilometer

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Dit is een geweldige zege, ik ben hier zo blij mee. Op de slotklim keek ik nog naar achteren om te zien of er niemand aankwam”, vertelde Pogacar in een eerste reactie bij de televisie.

“Er is altijd een moment waarop de koers ontploft en deze keer probeerde ik mijn beste inspanning boven te halen op de beklimming van de Santa Maria”, legde de Sloveen uit. “Niemand volgde, ik zat alleen. Zodra ik eraan begon, deed ik dat wel vol toewijding. Dus ik ben blij dat het gelukt is. Ik wist pas op de laatste klim dat ik het zou volhouden, ik zat steeds achterom te kijken waar iedereen zat. Het was heel spannend. Mijn energie nam steeds meer af, maar ik slaagde erin te overleven. Dat ik de eerste ben die deze koers met zo’n lange solo wint? Iemand moet de eerste zijn, hé. Soms wint iemand met een solo van 50 kilometer, soms 20, soms is het sprinten tot het einde!”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer