© BFM

Bestuurder raakt zwaargewond bij botsing met vrachtwagen op E313 in Ranst

Ranst -

Een bestuurder van een bestelwagen is zaterdag zwaargewond geraakt bij een botsing met een vrachtwagen op de E313 in Ranst. De man zat gekneld in zijn wagen en moest door de brandweer bevrijd worden. Door het incident waren er twee rijstroken urenlang afgesloten richting Hasselt.

nelo

Het ongeval gebeurde rond 16.45 uur op de E313 richting Hasselt, ter hoogte van de uitvoegstrook aan de parking van Q8. Een vrachtwagen kwam van de parking de autostrade opgereden. Op het einde van de uitvoegstrook kreeg de chauffeur een melding van een technisch defect aan de oplegger. Hij parkeerde zich om te kijken wat er aan de hand was.

De bestuurder van een bestelwagen merkte de stilstaande vrachtwagen te laat op en reed met hoge snelheid achteraan in. “De bestuurder zat gekneld in zijn bestelwagen en moest door de brandweer bevrijd worden”, vertelt An Berger, woordvoerster van de federale politie. “Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.”

Door het incident waren twee rijstroken lange tijd afgesloten. Beide voertuigen moesten worden getakeld en het wegdek moest worden gereinigd. Iets voor 20 uur werd de weg vrijgemaakt.

 © BFM

 © BFM

 © BFM

 © BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER