Arondir de elf, vertolkt door Ismael Cruz Cordova.
Volledig scherm
PREMIUM
Arondir de elf, vertolkt door Ismael Cruz Cordova. © Amazon Prime

‘Lord Of The Rings’ kost ruim een miljard dollar, maar een paar gekleurde elfen dreigen roet in het eten te gooien

TVMet een peperdure televisiereeks gebaseerd op de ‘Lord of the Rings’-boeken van J.R.R. Tolkien wil Jeff Bezos zijn streamingdienst Amazon Prime definitief op de kaart zetten. Maar een handvol gekleurde elfen en dwergen dreigen roet in het eten te gooien. Er ontstond namelijk heel wat controverse omdat er ook zwarte en Aziatische acteurs gecast zijn. Hoe trouw kan en mag men nog blijven aan het ‘witte’ bronmateriaal, anno 2022? 

12 reacties

  • Rik

    2 jaar geleden
    Er bestaat dus zoiets als een professor mediastudies, en dat wordt betaald en deelt diploma´s uit. Ik vind dat niet te geloven, en eigenlijk nog verder van de werkelijkheid verwijderd dan de verhalen van Tolkien.
  • Wim Wuytack

    2 jaar geleden
    Vikings walhalla, een gekleurde viking, volgens mij bestond dat niet,maar je bent Tegenwoordig verplicht om dat de doen.
  • Gino De Neef

    2 jaar geleden
    Heel trouw! Stop met politieke correctheid!
  • Bert Van Houte

    2 jaar geleden
    28 miljoen views en maar 80k comments waarvan slechts een deeltje die hards, ik zou me niet te veel zorgen maken, wel mooie reclame voor de serie.
  • David Lievens

    2 jaar geleden
    Het is simpel, als er een te duidelijke politieke agenda in uw film of serie zit, haken mensen af. Verhalen ontstaan doorgaans uit fantasie en fantasieën heeft de mens net ontwikkeld om de realiteit even te kunnen loslaten. Als je dat dan terugziet in uw vrije tijd, haken mensen af.