Archiefbeeld. © rr

Bestuurder rijdt bewust agente aan op druk kruispunt aan Sportpaleis

Deurne -

De politie van Antwerpen heeft de wagen van een agressieve bestuurder in beslag genomen nadat hij bewust een agente aanreed. De vrouw werd geraakt aan haar benen, maar bleef ongedeerd.

nelo

Het incident gebeurde op zondag 27 februari. Het verkeersondersteuningsteam (VOT) Oost was het verkeer aan het regelen op het kruispunt van de Noordersingel met de Slachthuislaan. Een bestuurder die onderweg was naar een evenement in het Sportpaleis negeerde de bevelen van het team. “De man wilde afslaan maar stond verkeerd voorgesorteerd en werd door de politie aangemaand om rechtdoor te rijden”, zegt Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie. “De man weigerde het bevel van de politie en reed opzettelijk een stuk rechtdoor, bewust in op de agente. Zij werd aan de benen geraakt, maar bleef ongedeerd.”

De bestuurder was bijzonder verbaal agressief en weigerde het kruispunt te verlaten waardoor er lange files ontstonden op de weg naar het Sportpaleis. Uiteindelijk vertrok de geagiteerde man.

Eens op de parking aangekomen, zorgde diezelfde man ook daar voor problemen en schoffeerde hij er het parkeertoezicht. “Aangezien de man de fysieke integriteit van de agente in gevaar bracht, werd het voertuig van de man bestuurlijk in beslag genomen”, aldus Migom. Naast een uitgebreid proces-verbaal voor verkeersinbreuken, stelde de politie ook een proces-verbaal op voor gewapende weerspannigheid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER