©  BELGA

REACTIES. Storck: “Blij met dit punt, niet met eerste helft”, Jukleröd: “Niet op de afspraak in eerste helft”

Genk pakte in Jan Breydel nog maar het eerste uitpuntje van dit jaar. Tegen Cercle Brugge haalde het een 2-0 achterstand op na doelpunten van Bongonda en Heynen. “Dat is toch wel een opsteker”, vindt de Genkse middenvelder Aziz Ouattara.

Kristof Liberloo en Roger Cox

Bernd Storck: “Hadden kunnen winnen, maar Cercle ook”

Bernd Storck wisselde bij de rust meteen drie keer. “Omdat ik niet tevreden was over onze eerste helft”, aldus de Genkse coach. “We wisten dat Cercle fysiek sterk was, daar had ik mijn ploeg ook voor gewaarschuwd. Maar toch toonden we te weinig grinta en dat hoort ook bij voetbal. Daarom heb ik meteen wissels doorgevoerd, zonder die drie vervangen spelers met de vinger te wijzen. Ik wilde de match doen kantelen en ben dan ook tevreden met de mentaliteit die we na rust toonden en het behaalde punt. We hadden uiteindelijk kunnen winnen, maar Cercle ook.”

Simen Jukleröd: “Eerste helft niet op de afspraak”

Simen Jukleröd blies de wangen bol na de match. “Verschrikkelijk moeilijke match. Cercle speelde zoals wij verwacht hadden. Wij wisten dat wij die tweede bal moesten winnen, de coach had ons gewaarschuwd. Maar we waren niet op de afspraak. Daardoor zagen wij achteraan de ene aanvalsgolf na de andere op ons afkomen. De trainer was tijdens de rust absoluut not pleased. Terecht. Met drie verse krachten kwam we goed uit de kleedkamer. Desondanks slikten we een tweede goal. Maar gelukkig konden we snel tegenscoren. Dat gaf ons hernieuwde moed en zo konden we toch nog een punt uit de brand slepen. Het hadden er ook drie kunnen zijn, we kregen nog kansen op de overwinning. Maar oké, na deze match moeten we vrede kunnen nemen met dat punt.”

©  Isosport

Aziz Ouattara: “Goeie mentaliteit na rust”

Met de inbreng van de energieke Aziz Ouattara herstelde Bernd Storck enigszins het defensieve evenwicht. Daardoor konden Heynen en Trésor een aanvallende stempel drukken. “Ik ben vooral tevreden over de mentaliteit die we in de tweede helft getoond hebben”, aldus de Ivoriaan. “Daar ontbrak het voor rust aan. We knokten na die 2-0 voor elke bal en dat rendeerde. Zelf werd ik ingebracht om duels te winnen en de defensie te ontlasten. Dat lukte behoorlijk. Ik merk op training dat ik week na week verbeter. Nu kon ik dat ook eens tonen in een wedstrijd. Op het einde gingen we nog op zoek naar de winning goal. We waren er enkele keren dichtbij. Maar als je van een dubbele achterstand kan terugkomen, is dat toch een opsteker.