©  REUTERS

Ook tijdens oorlog worden Airbnb’s geboekt in Oekraïne. En daar is een goeie reden voor

Het platform Airbnb, waarop verhuurders van een kamer, flat of woning huurders vinden, is nog steeds actief in Oekraïne. Meer nog: er worden nog steeds heel wat kamers geboekt, terwijl de gasten niet komen opdagen.

jdg

De hele wereld zoekt naar manieren om de bevolking in Oekraïne te helpen. Er zijn tal van opvanginitiatieven voor vluchtelingen en er worden overal hulpgoederen en centen opgehaald. Maar ook via Airbnb komt de steun nu binnen.

Enkele koppels begonnen vorige week kamers te boeken in het getroffen land. In Kiev, in Odessa, Marioepol… Niet om er zelf te gaan logeren, wel om het geld rechtstreeks en snel bij de bevolking te kunnen krijgen. Het voorbeeld werd op Twitter gedeeld, waarop vele anderen hetzelfde deden.

Airbnb zelf steunt de actie en kondigde aan dat het de servicekost voor gastheren in Oekraïne zal laten vallen. Op die manier komt het volledige bedrag van de steun ook aan bij de juiste mensen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer